Юлія Тимошенко:  «Батьківщина» ініціює відставку уряду, якщо ціна на газ буде підвищена!

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» ініціює відставку уряду, якщо ціна на газ буде підвищена!

06.09.2018, 21:50

Фракція «Батьківщина» вимагатиме відставки Кабінету Міністрів у разі, якщо той ухвалить рішення про підвищення ціни на газ для населення.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко попередила учасників Погоджувальної ради голів парламентських комітетів та фракцій.

Юлія Тимошенко нагадала, що чинний уряд за погодження Президента України підготував українцям на початок нового політичного сезону - «подарунок» у вигляді суттєвого підвищення ціни на газ для населення.

Якщо це станеться, «Батьківщина» внесе проект постанови про відставку уряду до сесійної зали парламенту.

Лідер партії «Батьківщина» зазначила, що всі депутати, які не підтримають рішення про відповідальність влади за підвищення тарифів, вважатимуться спільниками геноциду українського народу.

Також, Юлія Тимошенко у своєму виступі на Погоджувальної ради голів парламентських комітетів та фракцій повідомила про масштабну корупційну оборудку, яку запланувало оточення президента Петра Порошенка з розвіданими за народний кошт газовими родовищами. Загальна площа розвіданих газових родовищ, які планується передати олігархам, за  територією співставна із територією Тернопільської області – 12,5 тис. кв км. Вона пояснила, що у разі тіньової приватизації цей газ не буде спрямовуватися на потреби країни.

Фракція  «Батьківщини» у парламенті найближчим часом надішле відповідні запити в Міністерство палива та енергетики, а також в Міністерство екології України, щодо того, кому і навіщо віддаються газові родовища.   Окрім того,  «Батьківщина» має намір з’ясувати, чому НАК «Нафтогаз», збираючи гроші за газ від населення та підприємств, не надає необхідні ресурси «Укргазвидобуванню» і заборгував підприємству вже 42 млрд. грн.

Юлія Тимошенко нагадала, що громадськість має пильнувати за діями чинної влади, яка напередодні президентських виборів «готується перекласти стратегічні ресурси країни на свої офшорні рахунки».

1