Євросоюзівські 6 мільйонів на ремонт Хотинської фортеці освоюватиме «сімейна» фірма мера Хотина

Євросоюзівські 6 мільйонів на ремонт Хотинської фортеці освоюватиме «сімейна» фірма мера Хотина

22.03.2013, 15:48

Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця» 14 березня за результатами тендеру уклав угоду з МКП «Рембудгазмонтаж» на ремонтно-реставраційні роботи вартістю 6,35 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Проектом передбачено завершити реконструкцію зовнішніх мереж електропостачання і влаштувати внутрішньо майданчикове електропостачання та зовнішню підсвітку цитаделі. Також на території замку зроблять кам’яне мощення, влаштують зони відпочинку з лавами та урнами для сміття, засіють газони, висадять дерева та кущі (софора японська, дуб чересчатий, груша звичайна, ялівець козацький та ін.)

Роботи здійснюють на кошти грантів, завершити повинні до квітня 2014 р.

Нагадаємо, Хотинська фортеця отримала грант у розмірі € 702 тис. у рамках проекту «Розробка інтегрального туристичного продукту для розвитку культурного туризму на Буковині». Це проект транскордонного співробітництва за програмою TACIS CBC «Україна – Румунія», котрий реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Співвласниками малого колективного підприємства «Рембудгазмонтаж» від моменту його створення у 1998 р. бути міський голова Хотина Варгуляк Геннадій Борисович та депутат Хотинської міської ради від Партії регіонів Варгуляк Леонід Борисович. У листопаді 2011р. фірму перереєстрували на Марію Скрипник, що прописану за тією є адресою, що і Геннадій Варгуляк.

Джерело: nashigroshi.org

1