'Єврошоп' зачинений. У 'Рідного міста' проблеми?

"Єврошоп" зачинений. У "Рідного міста" проблеми?

20.09.2013, 02:06

У вівторок, 17 вересня, магазини популярної у Чернівцях мережі з продажу одягу та взуття зачинили. Очевидці розповідають, що "були машини податкової і навіть "Швидка".

Магазини "Єврошоп", "Скриня", "Гардероб" у Чернівцях зачинені вже декілька днів. Опущені жалюзі і табличка "Наш магазин тимчасово не працює". "Коли відчинять, що трапилося?" - версій під магазином можна почути безліч.

- Я приїхала до магазину "Єврошоп" біля мосту у вівторок. - розповідає пенсіонерка Олександра Хмель. - Завжди ходжу туди по вівторкам: того дня у відділі, де продають секонд-хенд на вагу, прийом товару. За малі гроші можна купити одяг брендових марок, взуття, іграшки. А тут підходжу: на дверях табличка "зачинено" і вродливий молодий чоловік, який нікого не впускає. Під магазином — натовп покупців. Ніхто нічого не знає, чекають, доки відчинять. Я таки заглянула до магазину: якісь чоловіки пишуть щось, як ніби складають якийсь протокол. І стійкий запах серцевих крапель. Згодом помітила медиків "Швидкої" у магазині. Потім медики вийшли. За декілька хвилин до їхньої машини повели з магазину бліду жінку. Згодом — ще одну. Жінки виглядали дуже сумними і розгубленими. Натовпом поповзли чутки, що всередині щось трапилося. Згодом чоловік, який був на дверях, сказав, що магазин сьогодні не працюватиме.

То що ж трапилося з мережею магазинів? Хто зачинив і чому? Кореспондент "МБ" з'ясовував це. Виявилося, що то велика таємниця. Бо офіційно — жодної інформації.

Насамперед зателефонували до депутата міскради, приватного підприємця Степана Ленігевича, ім'я якого всі в місті повязують з цією мережею магазинів. Проте ні на мобільний, ні на стаціонарний (робочий та домашній) додзвонитися не змогли. Готові у будь-який час опублікувати його бачення ситуації.

Потім звернулися до Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області. Там сказали писати інформаційний запит, на який отримаємо відповідь. Що і зробили: отож згодом (термін відповіді за законом — до 5 днів) дізнаємося наступне: "Чи пов’язано закриття магазинів з перевіркою податкової служби? Чи була перевірка плановою чи "надійшов сигнал"? Чи були виявлені порушення і які? Хто приймав рішення про закриття магазинів?”

Чекати кореспонденту “МБ” не хочеться. Телефонуємо до прес-служби УМВС області.

"Ми про це нічого не знаємо. Ми про це вперше чуємо. У нас немає такої інформації, якщо буде — ми вас наберемо", - запевняють.

Депутат облради Андрій Білогорка (представник громадської організації "Рідне місто") на прохання прокоментувати ситуацію, про яку говорять усі в місті, сказав: "Від "Рідного міста" поки що інформації не буде, думаю, найближчим часом. Щоби це не було голослівно, а об'єктивна, змістовна інформація, без гучних заяв, популізму. Думаю, найближчим часом це зробимо".

За відсутністю офіційної інформації, в очікуванні відповіді на інформаційний запит від податківців, читаю чутки у соціальних мережах та на форумах. Деякі - дуже цікаві. Наприклад: "Власник "Єврошопу" - близький друг Міхайлішина, і таким чином Міхайлішину хочуть вказати його місце. Є ще одне: "Нові люди керують податковою, які хочуть показати західноукраїнському обивателю східноукраїнські стандарти роботи". І таке: "То їх жаба задавила. Бо ж "Гардероб" відчинили нещодавно після ремонту на вулиці Червоноармійській — саме навпроти податкової. Там вітрини такі гарні, як то комусь повз таку красу їхати?))) Але де ж тепер вдягатися, народ??!! Там був самий класний секонд-хенд!!!" (Юлія Боднарюк).

Джерело: molbuk.ua

Коментар BukNews: Вчора журналіст Вадим Пелех написав запитання на стіні громадської ініціативи "Рідне місто" щодо подій навколо "Єврошопу": Доброго дня, не підкажете, з чим пов"язаний прихід в "Єврошоп" міліції з подальшим закриттям магазину? просто цікаво". На стіні відбулося зацікавлене обговорення теми, учасники якої висловлювали різні припущення. Зокрема, говорили, що це справа рук податкової, яка таким чином бореться проти зарплат у конвертах. Або, що підконтрольна донецьким податкова таким чином чинить тиск на фірташівську команду, до якої близький власник "Єврошопу". Представники Рідного міста, яким було адресоване питання і на стіні яких відбулося це обговрення участі в ньому не брали. Проте одну репліку хтось невідомий від імені цієї громаської ініціативи таки залишив.

1


КОМЕНТАРІ (7)

Треба платити податки, тоді буде все гаразд! Звикли "чорний нал"! Але все це треба починати з хазяїв контейнерів на калинці!!! Народ повинен знати хто вони! Всі закриття в місті робляться з їх подачі! Корупція аж зашкалює!!!

avatar

Чернівчанин

19 вересня 2013 22:52

В Еврошрпе никаких чеков - все в нал. Видать оборзели в конец.

avatar

Антон

20 вересня 2013 00:51

лазарь пелехов, у тебя припадок ? не жуй сопли,сколько бы ты не троллил, бурбачина Добробут не вернет. 

avatar

к 1,2

20 вересня 2013 02:19

контрабаду товарів завозять під виглядом "секонхенду" . москаль про це верещить на кожному кроці! а потім ту контрабанку-секонхенду по всій території України в бютіки по 7 000 - 30 000 тисяч гривень І НІЯКИХ ПОДАТКІВ! ОТЕ рідне місто ОДНІ ГОПНІКИ БАНЬДЮКІВСКІ! ПРАВИЛЬНО ВЛАДА ЗРОБИЛА! НА КАЛИНЦІ МАЮТЬ ВСІ ПЛАТИТИ А ТУТ ЩО КОНТРАБАНДИСТИ МАЮТЬ ЦВІСТИ РІДНИМ МІСТОМ?

avatar

знаючий

20 вересня 2013 08:30

Класний секонхенд, ціни на той хенд як в нормальному магазині. Чистий контрабас.

avatar

!!!

20 вересня 2013 21:14

То Єврошоп це то же саме що і мафіозне Рідне Місто?? 

Більше ніколи не буду купувати в Єврошопі!!!

avatar

Стефа

21 вересня 2013 00:13

Внутрішні розборки в бандитському середовищі!  Рідне місто - складається з бандугрупування загурського!  Пане Демідов, так тримати!!!

avatar

опер

21 вересня 2013 16:47