Єдину екстрену оперативну диспетчерську службу медичної допомоги стараннями Пуршаги запустили усього за 3 місяці

Єдину екстрену оперативну диспетчерську службу медичної допомоги стараннями Пуршаги запустили усього за 3 місяці

26.01.2020, 21:16

У Чернівцях запрацювала єдина екстрена оперативна диспетчерська служба медичної допомоги. Тут на номер «103» приймають дзвінки з усієї області.

Це дасть змогу відмовитися від територіального закріплення служб екстреної допомоги, автоматизувати роботу диспетчерів та значно зекономити час на порятунок пацієнтів.

«Втішений, що можемо назвати об’єкт рекордним, адже будівельникам вдалося завершити усі роботи буквально за 3 місяці від старту. Сміливо можу констатувати, що створена єдина диспетчерська служба може конкурувати з відповідними закладами європейського зразка» - зауважив Іван Мунтян.

Кошторисна вартість проведених робіт склала 10 млн. 511,5 тис. Чверть цієї суми надійшло з обласного бюджету, решта 75 відсотків – з державного бюджету. Депутати обласної ради виділили понад 2 млн. 910 тис. грн на проведення робіт та закупівлю обладнання. 50 % від загальної вартості витратили на облаштування та реконструкцію серверної кімнати.

Відтепер диспетчери виклику фіксуватимуть звернення громадян та автоматично переадресовуватимуть їх на диспетчерів напрямку. На електронних пристроях диспетчерів напрямку відображена карта області, яка в режимі реального часу показує місце розташування кожної окремої бригади. Таким чином, вони мають змогу швидко скеровувати найближчу бригаду до місця виклику. На карті видно також усі маршрути і навіть швидкість руху автомобілів “швидкої”, тому роботу кожної бригади можна автоматично проконтролювати.

«Розвиток та підтримка галузі медицини області і надалі залишається одним з пріоритетів обласної представницької влади» - запевнив посадовець.

Джерело: Прес-служба обласної ради

1