Яценюка обрали лідером фракції «Батьківщина» у ВР. Кандидатуру підтримала і Тимошенко

Яценюка обрали лідером фракції «Батьківщина» у ВР. Кандидатуру підтримала і Тимошенко

12.12.2012, 00:09

Голова ради об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк обраний лідером фракції «Батьківщина» у парламенті VII скликання.   Про це УНІАН повідомили джерело в «Батьківщині». Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні фракції. Жодного проти, троє утрималися.

В той же час, за словами співрозмовника агентства, обрання А.Яценюка «не було легким та безхмарним», оскільки депутати, які представляють саме стару частину партії «Батьківщина» хотіли аби фракцію очолив хтось з їхніх представників. Зокрема, пропонувалася кандидатура Олександра Турчинова, однак він відмовився. Також було внесена пропозиція щодо обрання двох співголів - Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова. Після тривалого обговорення все-таки було ухвалене рішення про обрання власне А.Яценюка.

 Першим заступником А.Яценюка обраний Сергій Соболєв, заступниками Дмитро Шлемко, В’ячеслав Кириленко, Борис Тарасюк, Сергій Сас, Андрій Іванчук, Сергій Пашинський. Головою політради об’єднаної опозиції "Батьківщина" одностайно обрано Олександра Турчинова.

Кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду лідера фракції «Батьківщина» у Верховній Раді України підтримала лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Про це УНІАН повідомило джерело в «Батьківщині». Зокрема, таку підтримку Ю.Тимошенко висловила в своєму листі, адресованому народним депутатам від об’єднаної опозиції «Батьківщина». За словами співрозмовника агентства, відповідний лист був зачитаний сьогодні захисником Ю.Тимошенко Сергієм Власенком під час сьогоднішнього засідання фракції «Батьківщина».

Фракція «УДАР» обере свого голову на засіданні 12 грудня, однак уже сьогодні можна говорити про те, що ним стане лідер партії Віталій Кличко. Про це УНІАН повідомило джерело у партії «УДАР». Водночас питання щодо заступників голови фракції обговорюється і кандидатури остаточно не затверджені.

 Співрозмовник агентства також повідомив, що «УДАР» претендуватиме на керівництво у 4-5 комітетах Верховної Ради. При цьому є попередня домовленість з «Батьківщиною» та «Свободою», що комітети, які дістануться опозиції, розподілятимуться між фракціями опозиції почергово, зокрема, спочатку комітети обиратиме «Батьківщина», потім «УДАР», потім «Свобода», і так по колу. За словами представника «УДАРу», партія не претендує на посади заступників голови ВР.

1


КОМЕНТАРІ (2)

   А чи має моральне право Яценюк очолювати фракцію, коли його кандидатури вже стають тушками?

  А Турчинов відмовився? Зрозуміло чому. Ох шкода Юлії, невже їй у вязницю не доносять правду?

avatar

Ольга

12 грудня 2012 13:30

Ага,Юля дала згаду на крілика. Так,як я член ВО"Батьківщина" з 10 річним стажем обирав, Мунтяна. Обраний невідомо ким, справжній самозванець очолює обласну організацію,оточив себе пристосуванцями,які вміють добре красти гроші на виборах.

avatar

Petro

12 грудня 2012 20:39