Яценюк літав економ-класом на прощу у Зарваницю

Яценюк літав економ-класом на прощу у Зарваницю

14.07.2013, 19:26

Арсеній Яценюк традиційно долучився до всеукраїнської Прощі до Марійського духовного центру у селі Зарваниця. Разом із десятками тисяч вірян під зливою він взяв участь у Святій Літургії.

Арсеній Яценюк - гість програми "Відверто з Віталієм Портниковим" на ТВі. У неділю, 14 липня, голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк - гість програми "Відверто з Віталієм Портниковим" на каналі ТВі. Початок програми о 21:00.

Журналіст Mustafa Nayyem розмістив на своїй сторінці у ФБ фотографію Арсенія Яценюка з цікавим коментарем:

"Арсеній Яценюк в эконом-классе рейса Киев - Ивано-Франковск. Не знаю, есть ли там вообще бизнес-класс, но радует, что хотя бы не через зал официальных делегаций. Прислали его соратники. Как говорит мой друг Сергій Лещенко, "если это показуха, то она мне нравится больше показухи Межигорья". Кстати говоря, готов размещать и пиарить фотографии любого (!) отечественного политика в эконом-классах страны, а также ближнего и дальнего зарубежья".

 

У неділю, 14 липня, голова Політичної ради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк традиційно долучився до всеукраїнської Прощі до Зарваниці на Тернопільщині. 

Разом із десятками тисяч вірян під зливою він взяв участь у Святій Літургії в Марійському духовному центрі Зарваниці.

Після Літургії Арсеній Яценюк зазначив в інтерв’ю журналістам, що сьогодні молився “за долю українського народу, за державу і за те, аби був порядок і добро в нашій країні”.

Він підкреслив, що цьогорічна Проща є знаковою, адже вона відбувається напередодні святкування 1025-ліття Хрещення Руси-України.

“Перед цим святом я хотів би звернутися до всіх конфесій, усіх церков, у першу чергу до Російської православної церкви. Це велике християнське свято, і його в жодному випадку не можна використовувати у своїх політичних інтересах. І я певен, що жодна церква і жодна конфесія не буде використовувати це як політику”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Проте, за його словами, треба пам’ятати історію того, як християнство поширювалося в наших краях: “Це почалося тут, на території України, в Київській Русі”.

І тому природно, що святкування 1025-ліття Хрещення Руси-України має відбутися саме в місті Києві, адже саме звідси християнська віра поширилася на всю Східну Європу і народи, що її населяють.

“При всій повазі до наших російських партнерів, Москва з’явилася тільки через 160 років після того, як відбулося Хрещення Руси-України”, - зазначив він.

“Сподіваюся, що православний християнський світ відзначить це свято, а сьогоднішня Проща дасть нам багато енергії і впевненості в завтрашньому дні”, - додав Арсеній Яценюк.

Село Зарваниця добре відоме для християн цілющим джерелом та появою біля нього чудотворної ікони Пресвятої Діви Марії. Сьогодні це одна з найбільших святинь Української Греко-Католицької Церкви. Її віднесено до переліку 15 найвизначніших святинь католицького світу, пов’язаних із об’явленням Діви Марії.

Джерело: byut.com.ua

Фото: Дмитрий Чигрин та сайт ВО "Батьківщина".

1