Яценюк і Балога погодилися витягнути Тараса Шевченка з психлікарні в Хотині

Яценюк і Балога погодилися витягнути Тараса Шевченка з психлікарні в Хотині

13.05.2013, 22:08

Яценюк та Балога, на прохання Бригинця, звернулися до голів фракції «Фронт змін» та «Єдиний центр» Хотинської міської ради з проханням переглянути рішення ради, яким вона встановила пам’ятник Т. Шевченку на території психоневрологічного будинку-інтернату.

Про це повідомила прес-служба народного депутата (фракція «Батьківщина»), голови підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександра Бригинця.

«Тільки безвідповідальні і недалекоглядні політики могли дозволити собі прийняти таке рішення стосовно увічнення пам’яті однієї з ключових персон української історії – Т. Шевченка. Я не сумніваюся, що політичні сили, які очолюють Яценюк та Балога зроблять все можливе, щоб скасувати це рішення, але дивно вже те, що таке рішення могло бути прийняте. У депутатів Хотинської міської ради, як то кажуть, не спрацювали запобіжники, і в ім’я якихось незрозумілих інтер есів вони знехтували інтересами нашої держави – її історією і культурою», - обурений О.Бригинець.

Нагадаємо, депутати Хотинської міської ради під час 17-ї сесії 6-го скликання, прийняли рішення встановити пам’ятник Тарасові Шевченку, який минулого року було передано місцевій громаді, в Хотинському психоневрологічному будинку-інтернаті. Своє рішення депутати мотивують тим, що через невеликі розміри пам’ятника його недоцільно розташовувати на вулицях міста, бо він дисонуватиме з більшими за розміром пам’ятниками Хотина.

Раніше Хотинська міська рада відповіла народному депутату (фракція «Батьківщина»), голові підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександру Бригинцю на його звернення, що не зобов’язана звітувати перед ним за прийняте радою рішення щодо встановлення пам’ятника Т. Шевченку на території психоневрологічного будинку-інтернаті.

«Хотин – славетне історичне, а тепер й туристичне місто, яке відоме одним з 7 чудес України «Хотинською фортецею», де було знято понад 50 кінофільмів, та ще понад 20 пам′ятками історії. Т.Шевченко знаний письменник в усьому світі. Скажіть, як світова громадськість сприйматиме Україну, коли дізнається, що самі ж українці відправили Т. Шевченка у будинок для душевно хворих? Як на мане швидше самих депутатів Хотинської міської ради треба відправити в психлікарню», - обурений О. Бригинець.

На думку нардепа, якщо Хотинська міська рада розуміла, що в їхньому місті для пам’ятника українському генію Т.Шевченку немає кращого місця, ніж в психлікарні, то краще було б відмовитися від такого подарунку.

«Хоча я, якщо чесно думаю, що все це відмовки і незрозуміле для мене небажання увічнити пам′ять Великого Кобзаря. Адже кожне культурно збагачене місто України повинно мати пам’ятник Шевченку»,- переконаний О. Бригинець.

«Виходячи із складу Хотинської міської ради очевидно, що більшість в ній складають провладні політичні сили або депутати лівого спрямування, тому розраховувати на те, що вони змінять своє рішення добровільно не доводиться. І все ж ситуацію треба міняти», - наголосив О.Бригинець.

Тому нардеп звернувся до лідерів трьох політичних сил, які мають найбільші фракції у Хотинській міській раді (ПР, Фронт змін, Єдиний центр) з проханням вивчити ситуацію і дати доручення депутатам їхніх політичних сил відповідально поставитися до української історії і культури.

«Впевнений, що навіть ПР спроможна виявити відповідальність перед Великим Кобзарем, особливо зараз напередодні святкування 200-річчя з Дня народження Т.Шевченка, яке Україна святкуватиме наступного року», - підсумував О.Бригинець.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Це була вказівка Папієва меру Хотина поставити Шевченка на території психлікарні, бо цей пам*ятник місту подарував Панчишин під час виборів,от і хубернатор біситься, не може ніяк заспокоїтися.

avatar

знаю

13 травня 2013 17:24

Краще б той дурко не рипався зі своїми пам'ятниками. Бо знову виявиться, що хотинський він вкрав так само, як колись украв новодністровський. Після ганьби якої він набрався під час останніх виборів йому лише в цирку виступати. Підставив своїх людей під кримінал з тими антисемітськими листівками, а сам ховався десь у тестя під стріхою.  Хай тихо тікає з Бессарабії  і більше ніколи не потикається перед очі людей.

avatar

НЕ знаю

13 травня 2013 22:04