Яценюк дав зрозуміти, що його політичні партнери - не  національні лідери, а політикани, які бояться брати на себе відповідальність?

Яценюк дав зрозуміти, що його політичні партнери - не національні лідери, а політикани, які бояться брати на себе відповідальність?

24.07.2014, 22:22

Виступ Яценюка в Раді був емоційним. Прем'єр заявив, що він і уряд зробили все можливе, що могли. Однак, підкреслив він, рішення фракцій про вихід з коаліції і її розвал будуть мати дуже драматичні наслідки для України.

"Так, більшість людей хоче дострокових парламентських виборів. І ми хочемо. Тільки є одна важлива річ. в чому різниця між національним лідером і політиканом. Різниця в тому, що національний лідер бере на себе відповідальність", - зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. 

Яценюк підкреслив, що "розвалена коаліція має сьогодні наслідок – закони, які б заповнювали дохідну частину бюджету, провалені". "Хто ж хоче йти на вибори і одночасно голосувати за непопулярні закони?" – обурився він.

"Розмінювати вузькополітичний інтерес на долю країни - не етично, це морально-політичний злочин", - прокоментував Яценюк провальні результати роботи Ради.

Водночас "УДАР" закликав Верховну Раду проголосувати за відставку Яценюка. До голосування в Раді прем'єр-міністром залишається Яценюк. "УДАР" підтримає відставку прем'єра.

Лідер фракції "УДАР" Віталій Ковальчук заявив, що Верховна Рада повинна підтримати рішення про відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

"Це питання має бути розглянуто на пленарному засіданні Верховної Ради, і Верховна Рада повинна прийняти відповідне рішення щодо відставки прем'єр-міністра. Тому на сьогодні прем'єр-міністром залишається Яценюк", - сказав він журналістам.

За його словами, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов повинен був поставити питання на голосування, приймає парламент відставку прем'єра. І тільки після того, як парламент підтримає відставку прем'єра, він буде визначатися з посади виконуючого обов'язки прем'єр-міністра.

Натомість парламентська фракція "Свободи" не буде голосувати за відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка

Про це повідомив один із депутатів, передає Еспресо.TV.

"Голосувати, напевно, не будемо. Уряд повинен працювати", - зазначив депутат.

Народні депутати вважають, що розпад коаліції не є причиною для того, щоб уряд йшов у відставку.

Як повідомлялося, 24 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про те, що подає у відставку зі свого поста.

Після цього спікер Олександр Турчинов звернувся до фракцій "УДАР" і "Свобода", закликавши їх внести кандидатуру технічного прем'єр-міністра, який буде керувати урядом до проведення дострокових виборів Верховної Ради і формування нової коаліції.

Турчинов оголосив перерву в роботі ВР до 10 години ранку п'ятниці, 25 липня.

Раніше голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про припинення існування коаліції депутатських фракцій "Європейський вибір", після того, як фракції "УДАР" і "Свобода" вийшли з коаліції.

Джерело: dt.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

СЕНЯ ПНХ !!!!! УРА !!!!! ВІДТЕПЕР УКРАЇНА МАЄ ШАНС !!!!

avatar

УРА !!!!!

24 липня 2014 19:25

Яценюк молодець! Він показав, що Порошенко не державний діяч, а політикан-олігарх! Він своїми діями дав народу України зрозуміти, що він НАРОД помилився з президентом!

ЯЦЕНЮК НАШ ПРЕЗИДЕНТ!!!

avatar

Революціонер

24 липня 2014 22:42

avatar

Таки так!

24 липня 2014 23:30

ЮЛЯ - НАШ ПРЕЗИДЕНТ! Таки так має бути - бо це від Бога, жінка має очолити державу, щоб наступило в державі добро!

avatar

24 липня 2014 23:33