Якщо винні, то покараємо, – Аваков про трагічну ДТП з поліцейськими на Гравітоні

Якщо винні, то покараємо, – Аваков про трагічну ДТП з поліцейськими на Гравітоні

07.11.2018, 23:15

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував трагічну дорожньо-транспортну пригоду за участю поліцейських, яка сталася 16 вересня на Гравітоні у Чернівцях.

Зокрема, у коментарі телеканалу "UA: Буковина" міністр заявив, що за подіями довкола цієї ДТП він не стежить.

"Я як міністр внутрішніх справ, не дивлюсь за роботою патрульної поліції в Чернівцях. Поліцейський повинен керуватися виключно мінімальним нормативним документом, якщо він винен, по відповідних процедурах, ми будемо його карати. Якщо він не винен, ми не будемо залежати від вуличної думки", - сказав глава МВС.



***

Як повідомив на брифінгу Артур Шкроб, керівник партульної поліції Чернівецької області, патрульні, які були учасниками смертельної ДТП на Гравітоні, не звільнені.

Згідно рішення начальника УПП та наказу начальника Департаменту патрульної поліції  було призначено службове розслідування. Цим же наказом на підставі ст.17 закону «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» поліцейських відсторонено від виконання ними службових обов’язків з метою повного об’єктивного та всебічного розслідування.

Наразі службове розслідування завершено, поліцейських повернуто на службу, рішення буде прийнято після закінчення слідства та на підставі рішення суду. Наразі слідчі дії тривають.

- Ми знаємо те саме, що й ви всі. Ми за об`єктивність. На період слідчих дій патрульні були відсторонені від роботи, а зараз знову виконують свої службові обов`язки, - зазначив Артур Шкроб.

І сам керівник патрульної поліції у відставку не збирається.

- Я хочу тут працювати і відчуваю, що я потрібен, - зазначає він.

Також на брифінгу патрульні поліцейські повідомили, що у порівнянні з минулим роком на дорогах Чернівецької області значно зменшилася кількість нетверезих водіїв, на 19% поменшало ДТП. А на тій автодорозі Н10, де використовується прилад для вимірювання швидкості TruCam, зменшилася швидкість руху автівок.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1