Якщо центральна влада сьогодні не допоможе Буковині, люди залишаться без даху над головою, - Іван Мунтян

Якщо центральна влада сьогодні не допоможе Буковині, люди залишаться без даху над головою, - Іван Мунтян

01.07.2020, 13:47

Фінансові можливості області дуже обмежені, а резервний фонд практично вичерпаний на боротьбу з коронавірусом

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, 25 червня, у програмі "Говорить великий Львів" на телеканалі "Еспресо", розповів про наслідки паводку на Буковині.

Іван Мунтян порівняв цьогорічний паводок з 2008 роком, коли він очолював службу автомобільних доріг Чернівецької області і брав безпосередню участь у ліквідації наслідків і відбудові доріг.

За словами посадовця, якщо порівняти ці два паводки, то вони майже однакові за наслідками та розмірами збитків. Дещо врятували ситуацію ті об’єкти та інженерні споруди, які були побудовані в 2008 році. Завдяки цьому зараз стихія обійшла стороною кілька населених пунктів. У той же час в інших районах, де ця робота не проводилась, стихія зруйнувала багато будинків.

Іван Мунтян переконаний, що коштів виділених Кабміном, не вистачить для подолання наслідків стихії та побудови споруд для упередження серйозних наслідків під час можливих майбутніх паводків.

«Кабмін виділив 88 мільйонів гривень Буковині для подолання наслідків - це дуже мало. Якщо ми хочемо щоб наступна стихія була для нас менш болючою, маємо не лиш ліквідувати наслідки стихії, а побудувати такі споруди, щоб вони захищали десятки і сотні років.

Фінансові можливості області дуже обмежені, а резервний фонд практично вичерпаний на боротьбу з коронавірусом. І якщо сьогодні центральна влада не буде реагувати, і не допоможе нам, люди практично залишаться без даху над головою», - зазначив Іван Мунтян.

Фото: Чернівецька ОДА

1