'Якщо такі 'круті пурці', а не 'поци у маминій кофті', то чому так перевиборів боїтеся і 'тинди-ринди, торба грошей'? - думка

"Якщо такі "круті пурці", а не "поци у маминій кофті", то чому так перевиборів боїтеся і "тинди-ринди, торба грошей"? - думка

25.06.2017, 18:13

У Верховній Раді перед канікулами стартувала "засідайлівка" з чернівецьких перевиборів, а ситі місцеві самопомічівці селфилися на фоні голодного лідера, висловлюючи йому таким чином підтримку. 

***

Перед канікулами Верховна Рада розпочала процедуру "імпічменту" братів своїх менших у Чернівцях, створивши робочу групу з розгляду звернення міського голови Олексія Каспрука щодо перевиборів одного з найбільш достойних складів Чернівецької міськради, якого будь-коли знала історія міста за понад 600 років. 

Щоправда, за даними австрійських джерел, на час приходу сюди цісарської влади, саме десь у районі нинішньої ратуші (де була толока і багнюка, що свідчить про символічний і пророчий вибір габсбурзькими чиновниками місця під головну адміністративну споруду міста) вже щось подібне тоді засідало – посеред вулиці. Одне з них хрюкало і купалося у багнюці, інше гелготіло і хлюпалося у калюжах. З кого більше користі для міста, історія розсудить десь років через 200. 
Робоча група з організації похорону Чернівецької міськради та селфі ситих на фоні голодного. Блог Мостіпаки

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях будуть вибори міської ради: у парламенті створили робочу групу з розгляду звернення Каспрука

Але другі хоча би для когось були їжею, а перші аж раптом стануть добривом (тай то не гарантія). Так що кожен із них таки залишив свій слід. А наразі поки що одних із них взялися розпускати. Вірніше, починають засідати щодо розпуску. І тут же йдуть на канікули. Потім ще на одні канікули. Потім буде післяканікулярний період, де кожен буде ділитися, як, де і з ким провів канікули. А вже потім (десь перед різдвяними канікулами, щоби встигнути до великодніх) почнуть засідати, аби розпустити. 

Але оскільки робоча група в Україні ще ніколи нікого нікуди і ніде не розпустила і взагалі нічого путнього не зробила (бо на те вона і робоча, щоби була якась робота, бо як тільки група щось зробить, то вже й роботи не буде і її саму розпустять, тому робити щось таки треба, бо почнеться серед робочих груп масове безробіття), то перевибори нам світять не скоро. Але будемо чекати. Бо кола по калюжі таки треба запустити, інакше там скоро навіть жаби квакати перестануть. Тим більше, що самі учасники процесу таки вже щось відчувають (а органи відчуттів у них ой які чутливі, не встигне ще щось навіть комусь приснитися, як вони вже відчувають і одразу ж видають характерні запахи звуки).

***

А який у Фейсбуці вони галас підняли з приводу того, що політолог Ігор Григорович Буркут написав, що перевибори – єдиний вихід із ситуації, коли дві політичні групи нездатні до конструктиву, а займаються руйнуванням залишків міського управління, нищенням одна одної та самопожиранням. Йой. Що тут почалося! І "не підігруйте клану Бурбака-Федорука", і "ми переможемо і усіх пірвемо", і "ми всі будемо знову у раді" (дехто навіть собі вже місця підгледів, де він наступного разу наліпку наліпить), і "тинди-ринди, торба грошей"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати від "Рідного міста" помітили територію у сесійній залі ратуші

Ігор Григорович, який за своє життя ще й не таких бачив, які думали, що вони "пурці Всесіту", а виявилися звичайним гумусом історії, і перечитав розумних книжок значно більше, ніж усі депутати разом узяті у свої матрацах наскладали доларів, відповів на цю слину аргументовано і толерантно. Після чого "братва" заткнулася. 

В мене ж цього приводу лише декілька питань виникло. Якщо такі "круті пурці", а не "поци у маминій кофті", і вже знаєте, хто і де сидітиме і як усіх пірвете, то: 

а) чому так перевиборів боїтеся, що вже "зарядили", кого могли, аби їх блокувати? 

б) Чому чимало тих, до кого ходили, аби з вами йшли "всіх пірвати", вас акуратно і ввічливо (поки що) послали? 

в) Чому не йдете перемагати "клан Бурбака-Федорука", не здобуваєте більшість, не ставите свого мера (Вітальку, Бодю чи ще когось), не розставляєте "ефективних менеджерів" від дитсадочка до божественного департаменту земельки і архітектури і не робите враз усіх чернівчан щасливими, багатими, а місто – квітучим садом? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БПП "Солідарність" у Чернівцях і "Буковина" у ВР добровільно відмовляються від своєї перемоги, формування більшості, свого мера і перетворення Чернівців на процвітаюче європейське місто, - думка

Та тому, що кишка затонка. 

Тому, що пережеретеся всі ще на етапі підготовки до "перемоги". 

Тому, що лайно метати, красти великим загальним, безликим і безвідповідальним табуном, пропихувати у місто старий, прогнилий металобрухт замість тролейбусів, аби на тому ще й поживитися, виглядати печерним стадом в очах міжнародних партнерів міста і зривати співпрацю із ними (аби лише Каспруку насолити) значно легше, простіше і головне безпечніше для власної дупи, ніж нести за щось чи за когось відповідальність, ухвалювати рішення і контролювати їх виконання. 

Тому й придумали собі назву загальну "Депутати", за якою ховаєтеся всі і кожен окремо. 

Бо герої не ховаються від правосуддя у молдовських кукурудзах, не зустрічають кулі ср...ми, не виписуються під час війни з дому, аби прописатися в безлюдній Чорнобильській зоні, не замовляють гидотні пасквілі на людей, яких під час війни призвали до армії, не хваляться у фейсбуках, що дали сто чи двісті гривень на добру справу, прогульбанивши перед тим в декілька десятків разів більшу суму. 

Тому й потрібні перевибори, аби спочатку хоча би декого повернути на грішну землю. А потім ще декілька перевиборів, аби усіх інших повернути туди ж. І все це буде лише для вашого ж блага, для безпеки ваших же матрацних капіталів і для забезпечення змоги ваших дітей і внуків у вільній, демократичній державі розтринькати те, що вам вдалося вкрасти і виловити у нинішніх каламутних водах. 

Якщо не хочете, щоби сталося те, що може статися.
Джерело: Блог Мостіпаки 

1