«Якщо, наприклад, Королевська в той день, коли винесли вирок Юлії Володимирівні,  проводить з’їзд своєї партії – це однозначно зрада, проект Банкової», - Іван Мунтян

«Якщо, наприклад, Королевська в той день, коли винесли вирок Юлії Володимирівні, проводить з’їзд своєї партії – це однозначно зрада, проект Банкової», - Іван Мунтян

09.01.2012, 16:08

Під час чат-конференції з головою Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Іваном Мунтяном на сайті www.buknews.com.ua читачі не обминули питання й щодо об’єднання всіх опозиційних сил України перед майбутніми парламентськими виборами.  

Відповідаючи на одне з таких питань,  щодо того наскільки реальним є об’єднання опозиції в сьогоднішніх умовах Іван Мунтян, зокрема, сказав: «об’єднання опозиції сьогодні не лише можливе, воно життєво необхідне.  І про це пише наша лідер, Юлія Володимирівна, у своїх посланнях з-за грат. Таку вона ставить нам задачу, і цього треба прагнути. Це єдиний шлях порятунку України від режиму. А про розстановки у списку говорити рано, та це  й не важливо. Це технічні питання, і вони будуть вирішуватися по мірі надходження».

Голосування за закон про вибори депутатів не  був помилкою опозиції, - наголосив Іван Мунтян. «Гадаю, що в нас немає жодних підстав виправдовуватися. Хоч я і не є депутатом верховної ради, та маю всю інформацію з перших рук щодо цього голосування, і навіть давав прес-конференцію з цього приводу. Шкода, що не всі ЗМІ сьогодні можуть собі дозволити ходити на прес-конференції опозиції. Коротко відповім так: наша політична сила обирала з двох лих менше. Можна було або не голосувати і отримати цілком варіант закону такий, який написала влада, а можна, що ми й зробили, проголосувати з урахуванням наших, хоч і не всіх, пропозицій. Більшість з них була врахована, детальніше можна ознайомитися інформацією за результатами прес-конференції, ось посилання. http://bnbnews.com.ua/news/politics/ivan_muntyan_nashe_zavdannya_obednuvatisya_i_visunuti_na_magoritarnih_okrugah_edinogo_kandidata_2820/ Можливо, це не найкращий вибір, але «Батьківщина» його зробила і великою мірою убезпечила опозицію від фальсифікацій влади на майбутніх виборах. А час покаже, хто мав рацію, а хто ні. Інша справа, що крок пана Гриценка щодо виходу з Комітету опору диктатурі я не вважаю мудрим і порядним. Сподіваюся, що він також зуміє глянути на ситуацію по-державницьки, як це зробили, наприклад, Олесь Доній, частина наших депутатів та інші, які не голосували за закон про вибори. Не час влаштовувати «розборки» всередині опозиції. Треба переступати через дрібні непорозуміння і навіть через помилки (якщо хтось їх вважає саме помилками) і йти далі. Разом вперед».

Уточнююче запитання читача сайту www.buknews.com.ua, що насправді політикам йдеться не про реальне об’єднання, а тільки про поділ сфер впливу,  для чого Тимошенко їм більше потрібніша у тюрмі, ніж на волі, Івана Мунтяна обурило. Не погодився він також з тим, що відхід з БЮТ  деяких відомих політиків підтверджує існування розколу в партії і блоці. «Побійтеся Бога! Не звинувачуйте нас, і мене особисто, в тому, що Юлія Тимошенко нам потрібна в тюрмі. Я, чесно кажучи, навіть ворогам тюрми не бажав би! Вказівки лідера виконуються. Інша справа, що отримати ці вказівки стає все складніше. Ув’язнення – це, знаєте, не кабінет з інтернетом і факсом, щоб безперешкодно вказівки розсилати. У політиці, як у футболі чи медицині – всі розуміються і знають, як треба діяти. Тільки от чомусь коли туди приходять – як і попередники, зазвичай «ламають дров». Так от щоб дров не наламати, треба добре обдумати не лише ЩО робити, а й ЯК. Дуже сподіваюся, що Юлія Володимирівна зовсім скоро буде на свободі, і думати оце «Як» ми будемо під її керівництвом.  Щодо Забзалюка – я не буду зараз коментувати цю ситуацію. Цей наш колега зараз перебуває на лікарняному, лікується від серйозного захворювання за кордоном. Коли він повернеться – сам скаже все, що вважає за потрібне. А щодо деяких «лідерів», які теж «керують» чи намагаються це робити на свою особисту користь… Скажу так: немає різниці, в якій формі людина зраджує. Зрада є зрада, які б не були виправдання. Якщо, наприклад, Королевська в той день, коли винесли вирок Юлії Володимирівні, проводить з’їзд своєї партії – це однозначно зрада, проект Банкової».

Вас вважають людиною Турчинова. А Турчинов всіляко намагається «засунути» відданих особисто Юлі людей подалі або зовсім прибрати їх з партії. Причина - Банкова пообіцяла йому та його прибічникам місця в парламенті і відсутність кримінальних справ, якщо він  здасть Юлю і справжніх опозиціонерів. Вас теж, здається, не особливо турбує прокуратура? – запитали у голови Чернівецької обласної організації ВО «Батьківщина» Івана Мунтяна під час чат-конференції з на сайті www.buknews.com.ua.

«Таке питання… Мені навіть важко логічно скласти докупи все, що в ньому надумано…, - розпочав Іван Мунтян свою відповідь. - Ну, для початку скажу, що Олександр Турчинов з Юлією Володимирівною знайомий дуже давно, вони завжди були близькими друзями, тому говорити про якісь його кроки, спрямовані проти Тимошенко і відданих їй людей – це просто, як на мене, безглуздо. По-друге, місця в парламенті «Батьківщина» завжди здобувала сама, і ніколи не покладалася в цьому на владу – як тоді, коли тривало лише становлення партії, так і коли наші депутати складали мандати і добивалися розпуску парламенту. Тож і цього разу ніякої взаємодії з владою бути не може. На справді всі інсинуації із розколами в Батьківщині, ослабленням її рядів – це робота PR-агенства на Банковій. Робиться це спеціально для розгойдування ситуації довкола партії Батьківщина. Я не хочу скривати, що в цій роботі багато хто із наших партійців не витримують і стають на шлях зради або, навіть, і співпраці із владою.  Але останнім часом таких випадків стає дедалі менше. Спрацьовують старі Банківські проекти щодо розколу партії, але вони приречені і жодного успіху мати не будуть. Я маю на увазі проект із Королевською. А щодо прокуратури – ну я ж не ходжу з транспарантами щоразу, як мене туди викликають. А повістки носять часто. Я вже говорив і про те, що 52 перевірки найрізноманітніших служб – і прокуратури, і СБУ, і КРУ, і багатьох інших – я пройшов ще на посаді керівника Служби автомобільних доріг. Жодна з них нічого не знайшла! Чергове «запрошення» до прокуратури я отримав у той день, коли дав першу прес-конференцію на посаді в.о. голови обласної «Батьківщини». І після того їх ще було і було…»



КОМЕНТАРІ (3)

"Таке питання… Мені навіть важко логічно скласти докупи все, що в ньому надумано…" - подивимося, що Букньюз напише, коли Турчинов спільно з Мунтяном "підло зрадять" увязнену Юлю... БЮТ-Батьківщина терпить крах, панове-засідаючі... Там ще зрад-перезрад буде стільки, що вкінці залишиться сама Юля в колонії.

avatar

гармидер

10 січня 2012 10:34

а ви би лиш цього чекали... Не діждетесь. Юля буде на свободі, і навколо неї буде згуртована команда. Де буковинці посідатимуть гідне місце.

avatar

до гармидера

11 січня 2012 16:18

У гармидера в голові повний гармидер, тому таке  й пише, так що дивуватись особливо не треба. Тут треба співчувати, по християнськи

avatar

гість

11 січня 2012 20:03