Якщо гроші на добудову перинатального центру в Чернівцях з'являться в повному обсязі, то пропоную окремим політикам з'їсти обкладинку свого іноземного паспорта - Бурбак (+ВІДЕО)

Якщо гроші на добудову перинатального центру в Чернівцях з'являться в повному обсязі, то пропоную окремим політикам з'їсти обкладинку свого іноземного паспорта - Бурбак (+ВІДЕО)

27.12.2016, 14:26

Народний депутат Максим Бурбак запевнив, що на добудову Чернівецького обласного перинатального центру в наступному році гроші виділять. Про це він повідомив сьогодні, 27 грудня, на прес-конференції, передає кореспондент БукІнфо.

Як розповів нардеп, про виділення грошей на будівництво центру в Чернівцях повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час свого візиту на Буковину.

"Під час візиту Володимира Гройсмана ми підняли питання фінансування добудови перинатального центру. Я тоді сказав, що в бюджеті ми передбачали 45 мільйонів на його добудову, а треба 85. Просто ці 45 було передбачено як повністю видаток на фонд соціального розвитку, вони там є. І прем'єр-міністр пообіцяв, що вони там будуть", - зазначив депутат.

Заяви депутатів фракції ВО "Батьківщина" Бурбак вважає популістськими і дивується позиції голови облради Івана Мунтяна, який також чув слова прем'єра.

Водночас Максим Бурбак заявив, що в разі відсутності грошей для перинатального центру він понесе політичну відповідальність, але якщо ж вони будуть - запропонував заявникам з'їсти обкладинку свого закордонного паспорту. 

"Я вважаю, що місцеві політики великого гатунку повинні теж нести відповідальність. Я буду нести політичну відповідальність, якщо цих грошей не буде. А якщо вони з'являться і буде профінансовано в повному обсязі 45 мільйонів, то пропоную з'їсти обкладинку свого іноземного паспорта", - заявив Бурбак.

Також Максим Бурбак висловив думку, що обласний перинатальний центр варто передати на баланс Чернівців.

"У 2012 році було прийняте незаконне рішення, я вважаю, щодо передачі першого міського пологового будинку з комунальної власності в обласну. Це ще Папієв тоді лобіював. Я був проти. Я вважаю, буде правильним, якщо 45 мільйонів буде з державного бюджету, а 40 мільйонів, якщо в обласному бюджеті нема, а їх там нема, то хай дадуть Чернівці з перевиконання міського бюджету, і поверніть будівлю нарешті місту. Це буде міський перинатальний центр, який надаватиме послуги всій області", - зазначив Бурбак.

На думку політика, Чернівці зможуть виділити необіхдну суму вже цього року.



БукІнфо (с)
Фото Максима Козменка

1