Дуже складна юридична конструкція, яку пропонує Якимчук,  розбалансує систему противаг у владі і обмежить права мера, - Каспрук (ВІДЕО)

Дуже складна юридична конструкція, яку пропонує Якимчук, розбалансує систему противаг у владі і обмежить права мера, - Каспрук (ВІДЕО)

29.06.2016, 19:29

На черговій сесії Чернівецької міської ради депутати розглядатимуть зміни до регламенту. Як розповів на брифінгу мер Олексій Каспрук, ці зміни будуть впливати на можливість міського голови ветувати депутатські рішення. Тобто обмежать його у праві вета.

«Зміни до регламенту міської ради внесла Наталія Якимчук (керівник фракції "Солідарність" у міській раді). У міській раді панує латентна ситуація, коли частина депутатського корпусу намагається змінити закони України і обмежити права міського голови. Право вето є балансом противаг в органах влади, коли депутати приймають рішення, яке суперечить законодавство чи інтересам громади, то я маю право скористатися правом вето і заблокувати це рішення. Поданими зміними до регламенту створена дуже складна юридична конструкція, яка це право вето нівелює», - сказав мер.

За словами міського голови, він звернувся за роз’ясненнями до Верховної ради України, до Асоціації міст України, вважаючи до ці зміни суперечать законодавству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федорук застеріг чернівецьку «Солідарність» від авантюри з регламентом, яким Каспрука хочуть позбавити права вето

«Якщо зміни будуть прийняті в тій редакції, в якій вони внесені, я накладу вето на це рішення. У випадку, якщо вето буде подолане, то буду звертатися до суду», - зазначив Каспрук.

Також мер Чернівців нагадав, що в законі про місцеве самоврядування чітко прописані зони відповідальності міського голови і депутатського корпусу.

http://gromadski-news.com/

1