Як Шуфрич Буковиною гастролював (версія прес-служби Партії регіонів+фото)

Як Шуфрич Буковиною гастролював (версія прес-служби Партії регіонів+фото)

10.09.2012, 15:30

Днями на Буковині перебував кандидат у народні депутати від партії регіонів Нестор Шуфрич, який, як він зізнався на зустрічі з виборцями Сокирянського, Хотинського, Кельменецького районів та смт. Новодністровськ, «активізував свою політичну діяльність для того, щоб не дозволити опозиційним силам знову обдурити народ».

Відповідаючи на питання про відмінність між нинішніми та попередніми виборами, Нестор Шуфрич зазначив, що на вибори-2012 партія регіонів України вперше йде, представляючи абсолютну владу. Як зазначив Президент України Віктор Янукович, партія регіонів бере на себе відповідальність сформувати більшість у Верховній Раді України, сформувати Уряд і працювати, виконуючи ту програму, з якою він йшов на президентські вибори. Згадаймо як це було у наших попередників: він заважав їй, їй заважали вони, між ними був наш земляк Арсеній Петрович і, дивлячись на них, в партії регіонів розуміли, що влада не може бути як лебідь, рак та щука.

«Заявивши, що партія регіонів бере на себе відповідальність, ми почали працювати. Ситуація була дуже непроста. У 2007 році нам вдалося створити уряд, який пропрацював рік до так званих парламентських виборів і ми тоді змогли трохи стабілізувати обстановку. Внутрішній валовий продукт -720 млрд. гривень., тоді це був еквівалент 160 млрд. доларів при курсі 4,52. Вже у 2009 році при президентові В. Ющенко і урядові Ю. Тимошенко внутрішній валовий продукт становив 11 млрд. при курсі 8, це було 110 млрд доларів. Зараз у 2011 році цей показник становить 1 трильйон 316 мільярдів гривень – на 403 мільярди гривень більше, ніж це було у наших попередників ще якихось два роки тому. Тобто, у 1,5 рази підняли валовий внутрішній продукт. Це реальний продукт, тому що курс не змінився», - сказав Нестор Шуфрич.

Політик зазначив, що зустрічаючись впродовж двох днів з людьми в Хотині, Сокирянах, Кельменцях, Новодністровську люди визнають, що вони відчули реальні зміни за ці два роки. Насамперед піднялись доходи громадян, можливо не так швидко і стрімко як би це хотілось, але на владу навалилось серйозне навантаження, бо вона отримала бюджетну дірку у 267 млрд гривень, хоча у 2007 році, коли передавали владу, залишили 20 з чимось мільярдів гривень казначейських залишків (живих коштів). Ті, хто прийняли, владу, себто Ю. Тимошенко, мали з чим працювати.

На жаль, все це було втрачено і нинішня влада змушена була покращувати ситуацію з темпами зростання економіки й починати з нуля. Як наслідок, порівняли ВВП: 2009 рік – 110 млрд. доларів, 2011 – 165 млрд. доларів, у цьому році очікуємо 190 млрд. доларів або 1,5 трильйона гривень. Що це дало? Насамперед підвищення зарплати. Середня зарплата по країні зросла на 1000 гривень, у Чернівецькій області за два роки середня заробітна плата піднялась з 1441 до 2513 гривень, бюджет області з 2,6 млрд. грн. підвищився до 4 млрд. області - більш ніж на 50%, що дає змогу реально інвестувати в соціальну сферу і в розвиток всієї інфраструктури області.

Нестор Шуфрич привітав жителів області з тим, що вона вперше в Україні виконала програму «Шкільний автобус», отримавши 71 шкільний автобус. Для порівняння: за попередні 20 років Буковина отримала лише 29одиниць цього транспорту. За його словами, іншим областям треба підтягуватись, але у Чернівецькій області це питання успішно вирішують.

Що таке 400 млрд. гривень додаткового валового внутрішнього продукту? Це одне з найбільших в Європі будівництв акумулюючих потужностей на Дністровській ГЕС, це 17 нових сіл, які сьогодні відновлюються і будуються в області. У Сокирянах побудований один з найпотужніших будинків культури, будується сучасного типу нова лікарня.

На цьому фоні не можна не згадати підвищення рівня забезпечення наших громадян. У 2009 році мінімальна заробітна плата становила 600 гривень, зараз 1200 гривень, мінімальна пенсія - 498 гривень, зараз 834 гривні. Всі показники становлять не менше 100 доларів, а при наших помаранчевих попередниках вони сягали не більше 55-65 доларів. Хоча при Вікторі Януковичу, коли він був прем»єр - міністром у 2007 році, мінімальна зарплата було 480 гривень, а мінімальна пенсія – 437 гривень при курсі 4,52. Зараз партія регіонів робить все для того, щоб всі мінімальні показники приблизити до 200 доларів і планує це здійснити протягом одного-двох років.

«У мене виникає запитання, - сказав Нестор Шуфрич, - чому, маючи ті самі важелі, абсолютну владу у 2005 – 2010 роках, президента, більшість в уряді, наші попередники не зробили те, про що говорили? І зараз знову зібравшись під іншими політичними кольорами, вони демонструють нібито щось нове. Я не хочу щоб людей ще раз обманули. Тому я вирішував активізувати політичну активність. Вони хочуть зупинити нас. Зупинити в чому? В зростанні економіки, піднятті соціальних виплат, зарплат, пенсій?»

Під час зустрічей з Нестором Шуфричем люди висловлювались з приводу того, що більше не хочуть аби їх обманювали. Але як розібратись де чорне, а де біле, адже всі політичні партії декларують ідеальні політичні програми?

- Нам не треба нічого демонструвати, доводити, обіцяти… Ми реально робимо справу. Чому я порівнюю роботу двох команд? Тому що помаранчеві мали можливість робити, те, про що говорили, але цим не скористались. Хто їм заважав? Вони самі собі заважали. Вони не вміють працювати з економікою країни. А коли не працює економіка – не працюють соціальні стандарти. Адже не випадково при Януковичу зростають економіка, пенсії, зарплата, всі види соціальних виплат. Дуже важливо щоб така тенденція руху вперед продовжувалася і ми готові забезпечити стабільність цього процесу, - сказав Нестор Шуфрич.

Під час зустрічі з виборцями політик зазначив, що у нього викликає стурбованість те, що сьогоднішні гасла багато хто проголошує заради красного слова. Партія регіонів зобов”язується робити все так, щоб Україна була для всіх: у Луганську, Тернополі, Львові, Києві, Харкові, Чернівцях. Влада турбується не лише питанням підняття рівня доходів громадян, а й тим, щоб стабілізувати ситуацію на ринках харчових продуктів.

Нестор Шуфрич закликав буковинців 28 жовтня не помилитись у виборі, голосувати за тих, кого добре знають адже у політиці з»явилося багато «нових» людей, які мають старі історії і які знову сьогодні говорять, що вони нові. Тому дуже важливо не дати себе обманути. Сьогодні є влада, яка працює і яка за два роки зробила те, що, на думку міжнародних експертів, не вдалося зробити за минулі 7-10 років. У 2015 році будуть вибори президента і тоді буде можливість спитати з влади, президента, Партії регіонів за те, що вони зробили.

- Ми не повинні допусти протистояння парламент-президент. Бо це буде знову колотнеча. Ми не боїмося відповідальності, дивимось вам в очі, розуміючи, що не все змогли поки що зробити. Але стримуючи зростання цін, ми довели, що можемо стимулювати економічне зростання. Єдність влади – це гарантія стабільності розвитку економіки, підняття соціальних стандартів, зарплат і пенсій. Підтримуйте тих, хто, можливо, не вміє красиво говорити, але вміє ефективно працювати.

Хочу подякувати за ту підтримку, яку в Чернівецькій області має Партія регіонів і Віктор Федорович Янукович. Але знову ж - таки: не дайте обманути себе, адже маєте можливість оцінити те, що робили наші опоненти, будучи при владі, і те, що робить нині партія регіонів, - сказав Нестор Шуфрич.

Прес-служба Партії регіонів

Джерело: bukpravda.cv.ua

А ось версія цієї ж поїздки від спостерігачів на виборах:

5 та 6 вересня у районах Чернівецької області, які відносяться до 204 виборчого округу перебував заступник голови Ради національної безпеки і оборони України та кандидат в народні депутати за № 27 в списку Партії регіонів Нестор Шуфрич. Він проводив активну агітацію за Партію регіонів та кандидата від цієї партії по 204 виборчому округу Артема Семенюка. На заходах, які відбувалися в Кельменцях та Хотині 06 вересня, був присутній спостерігач ОПОРИ, який зафіксував основні події на фото та відео.

06 вересня Нестор Шуфрич та Артем Семенюк провели агітаційні заходи в Кельменцях та в Хотині. У Кельменцях захід відбувався приблизно з 9.40 до 11.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Кельменецької РДА Микола Довгань (http://youtu.be/rX92mffEAQc). У Хотині захід відбувався приблизно з 12.00 до 13.00, а кандидатів від Партії регіонів супроводжував Голова Хотинської РДА Юрій Юзва (http://youtu.be/Dd40rzPFbkU). Голови РДА представляли кандидатів від Партії регіонів присутнім в залі та запрошували їх до агітаційних виступів. ОПОРА подала інформаційні запити з проханням повідомити, чи перебували Голови РДА 06 вересня у відпустці.

Про зустрічі з Нестором Шуфричем та Артемом Семенюком неможливо було дізнатись з оголошень чи із повідомлень в ЗМІ. Проте, зали, де відбувались ці зустрічі, і в Кельменцях (Народний будинок народної творчості та дозвілля, адреса: смт. Кельменці, пл. Центральна, 12), і в Хотині (Будинок школяра, адреса: м. Хотин, вул. Незалежності, 42) були майже повністю заповнені переважно працівниками бюджетної сфери. Із достовірних, проте, анонімних джерел, представнику ОПОРИ стало відомо, що окремим установам бюджетної сфери був виставлений план з певної кількості їх працівників, які мали бути присутніми на цих агітаційних заходах. Також на відео зафіксовано факт, коли серед присутніх у залі в Кельменцях особа жіночої статті по списку шукала відсутнього в залі сільського голову села Комарів (http://youtu.be/eOAaWqU9FrE). Окрім цього кандидати в депутати в своїх виступах впевнено зазначали, що в залі присутні педагоги, представники органів влади та лікарі.

За словами голови Кельменецької РДА Миколи Довганя Нестор Шуфрич перебував 06 вересня в Чернівецькій області з робочим візитом. Проте, ОПОРА подала інформаційний запит до Апарату РНБОУ і отримала оперативну відповідь (оригінал в додатку), в якій зазначається наступне:

«У відповідь на Ваш запит щодо відпустки заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Шуфрича Н. І. повідомляємо, що відповідно до розпорядження Секретаря РНБО України від 8 серпня 2012 року № 366/2012-К та згідно з частиною 1 статті 76 Закону України «Про вибори народних депутатів України» Шуфрич Н. І. перебуває в неоплачуваній відпустці з 8 серпня до 26 жовтня 2012 року».

Посилання та короткий опис зафіксованого відео:

http://youtu.be/rX92mffEAQc Кельменці. Нестор Шуфрич закликав присутніх голосувати за Партію регіонів та Артема Семенюка. Кандидатів в депутати супроводжував голова Кельменецької РДА Микола Довгань.

http://youtu.be/-BMDlLqIuX4 Кельменці. Нестор Шуфрич критикує опозицію.

http://youtu.be/8Il7W4JE2tA Кельменці. Виступ Артема Семенюка.

http://youtu.be/8OQT-Z3wdhk Хотин. Нестор Шуфрич агітує за Партію регіонів та Артема Семенюка.

http://youtu.be/FjOod-vMrCg Кельменці, Хотин. Нестор Шуфрич критикує опонента Артема Семенюка - Леоніда Каденюка (самовисуванець в 204 окрузі).

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цей Шуфрич і ця партія так багато можуть, що навіть не спроможні запам"ятати,що у Сокирянах  лікарня вже побудована, а Будинок культури лише будується. І це при цьому,що Шуфрич особисто побував у лікарні. Отакі вони фахівці. Навіть свою прес-службу партію проконтролювати не може  

avatar

Спостережливий

10 вересня 2012 13:25