'Я особисто не несу відповідальності за хід робіт': 'Слуга народу' Лис емоційно пояснила, чому всі очікування 'звичайних людей' щодо ремонту Хотинської слід адресувати Клічуку, а не їй

"Я особисто не несу відповідальності за хід робіт": "Слуга народу" Лис емоційно пояснила, чому всі очікування "звичайних людей" щодо ремонту Хотинської слід адресувати Клічуку, а не їй

28.07.2021, 16:40
"Я особисто не несу і не можу нести відповідальності за хід робіт, просто тому, що я їх не здійснюю і не можу здійснювати, - пояснила народна депутатка України Олена Лис. - Я не Замовник і не Виконавець цих робіт і не можу ним бути!"
 
- Звичайні люди уявляли собі, що це буде широка вулиця, майже проспект, яка розвантажить Калинку. Насправді це є дорога міжнародного значення, на яку є певні міжнародні нормативи - і по ширині, і по вигляду тротуарів і таке інше. 
 
- Людей не можна за це звинувачувати, їм це просто не пояснили із самого початку і Замовник, і Виконавець робіт, тому виникли питання у громадських активістів з вулиці Хотинської, - висловила переконання Лис
 
 
 
Замовником на капітальний ремонт вулиці Хотинської в м. Чернівцях є не Верховна Рада чи Уряд, а департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради.
 
Саме Замовником було підготовлено технічне завдання на виготовлення проектно-коштористної документації та укладено відповідний договір з ТОВ «Урбан-Прогрес».
 
ТОВ «Урбан-Прогрес» виготовлено проектно- кошторисну документація на капітальний ремонт вул. Хотинської в м. Чернівцях у відповідності до вимог ДЕРЖАВНИХ БУДІВЕЛЬНИХ НОРМ УКРАЇНИ «АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ Частина І. ,Проектування Частина II.,Будівництво, ДБН В.2.3-4:2015». ДП «Укрдержекспертиза» розглянуто вищевказану ПКД та надано позитивний експертний висновок.
 
Замовником було оголошено тендерні торги на виконання робіт з капітального ремонту вулиці Хотинської в м. Чернівцях, за результатами яких переможцем визнано генпідрядну організацію ТОВ «ПБС», та укладено відповідні договора на виконання робіт.
 
Замовником було оголошено тендерні торги на здійснення технічного нагляду за об’єктом капітального ремонту, за результатами якого було укладено угоду з ТзОВ « Незалежна інжинірингова компанія», та укладено відповідні договір.
 
Таким чином, контроль за виконанням робіт з капітального ремонту зазначеної вулиці здійснюється не НАРОДНИМ ДЕПУТАТОМ, який за законом повинен займатися зовсім іншими речами, а:
 
- замовником – департаментом інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради ( департамент житлово-комунального господарства);
- технічним наглядом - ТзОВ « Незалежна інжинірингова компанія»;
- автором проекту - ТОВ «Урбан-Прогрес»;
- громадськими активістами – мешканцями вулиці Хотинської.
1