На свято влада здала Чернівці 'на відкуп' опозиції: виступ Федорука і провокація Довганича (фоторепортаж)

На свято влада здала Чернівці "на відкуп" опозиції: виступ Федорука і провокація Довганича (фоторепортаж)

25.08.2012, 05:06

За традицією останніх років, День Незалежності на Буковині святкували без керівництва області, повідомляють «Чернівці. Коментарі».  Голова ОДА Михайло Папієв з головою обласної ради Михайло Гайнічеру на чолі офіційної делегації відбули до Києва, перший заступник губернатора Георгій Галиць після офіційних урочистостей біля пам`ятника Шевченку у Чернівцях на запрошення Генконсула поїхав святкувати День Незалежності у Румунію. Та й самі святкові заходи завершилися у місті ще в першій половині дня. Найвидовищнішим став парад автомобілів різного покоління та автопробіг, який зранку стартував на Соборній площі. Автоклуб "Буковина" організував показ раритетних авто.

"Ми подивилися на плани міської й обласної рад на День незалежності й побачили, що площі «вільні», ніяких святкувань немає, - розповів сайту Від і До голова автоклубу «Буковина», народний депутат Генадій Москаль. – Вочевидь, влада вирішила відзначати 24 серпня дуже скромно. Тому ми й виступили з ініціативою організувати масштабний автопарад".

Після обіду майдани і центральні вулиці міста були порожніми.  Надвечір лише на площі Філармонії організували масову акцію - Об`єднана Опозиція "Батьківщина" влаштувала тут зустріч виборців з кандидатами у народні депутати. Дійство опозиції було не масовим, але єдиним свяктовим заходом на вечір 24 серпня у Чернівцях.

Цікаво, що на заклик поспілкуватися з виборцями відгукнулися не лише опозицонери, а й кандидати від інших сил, самовисуванці та й просто колоритні особистості. Зокрема, на площі біля сцени можна було помітити Манолія Плаксія та Георгія Манчуленка, яким для участі у виборах довелося розпрощатися зі своїми опозиційними партіями. Не оминув шумної компанії і чернівецький політичний шансоньє Віталій Ткачук. Віталій Ткачук (зліва) шукав своїх виборців, а ведучий провокаційної програми "Факт.ОФФ" (справа) - своїх.



Інший кандидат - Віктор Довганич був настроєний більш радикально і весь вечір намагався з`ясувати, хто ж більший опозиціонер - він чи висуванець ВО "Батьківщина" Микола Федорук. Після того, як Микола Трохимович проігнорував Віктора Михайловича, останній, у супроводі інших давнії критиків екс-мера з ГО "Калинка" Ольги Чорної та Еміля Павлюка, пішов роздавати коментарі телеканалам. Епатаж Довганичу вдався - увага камер на деякий час зі сцени переключилася на нього.

Сам Федорук виглядав упевнено і пообіцяв уже з посади нардепа навести порядок у Чернівцях.

З інших цікавих та відомих персонажів, що прийшли послухати програму опозиції, був і член виконкому Василь Продан, дружина якого випала зі списку "Батьківщини" через, як подейкують, причетність її чоловіка до процесу усунення чернівецького міського голови. Василь Продан був без дружини Оксани, яка після відмови опозиції знайшла себе у п`ятірці партії УДАР.



Вистачало на площі і представників медіа, які фіксували дійство: хто для ефіру, хто - для історії. Фотограф, якого не вдалося ідентифікувати, "обстрілював" кандидатів з усіх можливих ракурсів.

Завершилося дійство "живим" виступом молодих виконавців, учасників проекту "Голос країни". Молоді артисти запропонували своє виконання як народних пісень, так і відомих українських естрадних хітів

Володимир Немирич
Фото «Чернівці. Коментарі» та molbuk.ua
«Чернівці. Коментарі»

24 серпня відбувся мітинг Об'єднаної опозиції Чернівецької області "за Батьківщину" на Площі Філармонії у Чернівцях. Під час мітингу виступив колишній мер Чернівців кандидат у народні депутати від Об'єднаної опозиції по в/о №201 Микола Федорук, промову якого намагався зірвати інший кандидат у депутати Віктор Довганич.

Колишній мер Чернівців Микола Федорук на площі Філармонії у День Незалежності, де об’єднана опозиція організувала святковий концерт, пояснив, чому йде на вибори.

- У кожної людини настає момент, коли треба робити вибір, - сказав М.Федорук. - Такий момент настав і для мене. Так я вчинив тому, що бачив несправедливість, бачив і бачу, що не виконуються навіть добрі закони, а ті, які приймаються, взагалі не слугують народу. Тому я прийняв пропозицію і вирішив балотуватися по 201-му виборчому округу до Верховної Ради України. Я пам’ятаю і про те, що є місто Чернівці, де з’явилася і ця чудова площа, яку будували чернівчани, для черніван і гостей нашого міста. Я бачу, як те добре, що було напрацьовано, сьогодні паплюжиться або й взагалі нав’язується думка, що в місті досі нічого не робилося, що якісь недолугі люди тут жили, працювали і керували. Але це не так, і я впевнений, що і Чернівці і нашу державу чекає добре і світле майбутнє, тому ми цього хочемо. Зі святом вас і слава Україні!

Джерело: http://www.youtube.com/watch?v=UjdOL2buWhE&feature=autoshare

Депутат Чернівецької обларади попереднього скликання і колишній член ВО «Батьківщина» Віктор Довганич зареєструвався самовисуванцем кандидатом у народні депутати на окрузі №201 (м.Чернівці) на знак протесту проти висунення кандидатом від опозиції екс-мера Миколи Федорука. Про це В.Довганич заявив на прес-конференції.

- Моє рішення балотуватися на виборах викликане розчаруванням від кандидатів і партійних списків опозиції, - заявив Довганич.

Він вважає, що опозиція на Буковині обдурила своїх виборців. Так кандидатами на мажоритарних округах є не впливові та відомі своєю діяльністю опозиціонери, а люди, які стали кандидатами в результаті особистих домовленостей. Зокрема, Федорука кандидатом зробив Арсеній Яценюк на знак вдячності за все, що Федорук зробив для Яценюка під час керування містом.

Довганич переконаний, що така опозиція вибори на Буковині програє.

Натомість тільки себе він вважає справжнім опозиціонером і справжнім членом ВО «Батьківщина». Довганич також заявив, що якби він був народним депутатом, то Верховна Рада не проголосувала б за Харківські угоди.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

Все це дурне. Старі гобліни. Тільки за Юлю Струк.

avatar

Петрик

26 серпня 2012 01:43

Петрику скажи заброцькому що даремно він свою доню - повію -юлю-стук  вилупив на вибори бо ця ку..а ніц не варта пустий нуль 

avatar

петрику

28 серпня 2012 13:35

а  ты готов  ответить за грязь и ложь которую на Юлю гонишь? Первое у Забродского есть дочка тоже звать Юля но это не она, второй рас ты такое чешишь ты  падаль, несчастный больной человек, и 100% нищий. Второе ты явно Струк не знаешь, просто ты как шавка, а все шавки гавкают на сильных. Гавкай дальше другого выбора нет, зависть, гниль с таких как ты лопатой не выгребишь. А за то что ты пишешь, тебе еще перд Богом отвечать. Покайся

avatar

lol (Петрику, которой оставил коммент Петрику)

01 вересня 2012 02:31

Дивно, яким чином людина яка відверто йде проти влади Забродського, Міхайлиша, та інших тущок, може стати чиєюсь з цього бруда дочкою?! хоча б думали перед тим як пацякати. Звичайно треба голосувати за Юлю Струк, та за БЮТ, більше не має за кого віддавати свій голос! ЮЛІ вперед!

avatar

Анастасія

01 вересня 2012 02:35