Виставка військових моделей Ігоря Піддубного  у Чернівецькому краєзнавчому музеї  (фото+відео)

Виставка військових моделей Ігоря Піддубного у Чернівецькому краєзнавчому музеї (фото+відео)

02.09.2013, 15:07

Те, що хлопчаки часто марять морем чи небом, танками або авіацією – не новина. Це вже згодом життєві обставини змушують багатьох із них заганяти свою чисту дитячу мрію глибше у підсвідомість. Головне для того, щоб не перешкоджала рухатися до успіху, або того, що за нього видає наш всуціль раціоналізований світ. Тим більшу повагу викликає щире прагнення вже цілком сформованих людей зберегти світ своїх захоплень у більш зрілому віці. Бодай у спрощеному вигляді та у вільний від основної роботи час.

Сьогодні, 2 вересня, о 12.00, у Чернівецькому краєзнавчому музеї відкрилася виставка історико-технічного стендового моделювання, автором якої є відомий чернівецький історик Ігор Піддубний. Виставку приурочено до початку й закінчення Другої світової війни: 1 вересня 1939 - 2 вересня 1945 рр. 

Наразі пан Ігор  є викладачем факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім.Ю.Федьковича.  Тематика його наукових досліджень: історія Румунії міжвоєнного періоду; Музеєзнавство та музейна справа; Історичне краєзнавство; Історія військової справи.

Про значення таких експозицій розповів кандидат історичних наук Ігор Буркут:

Використовуючи промислові набори з пластмаси, а також інші підручні матеріали, він виготовляє такі моделі, які викликають захоплення, як у дорослих, так і в дітей. На виставці в музеї репрезентуються  моделі, здебільшого це військова техніка періоду Другої Світової війни, танки, бронетранспортери, навіть фігурки офіцерів і солдатів! І хоча вони виконані у зменшеному масштабі, але на вигляд не відрізняються від справжніх! І хоча моделювання – справа не дешева, адже матеріали досить дорогі, ентузіаст не залишає цю роботу, яка стала для нього ще одним покликанням. Врешті автор моделей зізнається, що вартість цього захоплення годі виміряти грошима. Бо хіба має ціну втілена у життя мрія?

1


КОМЕНТАРІ (1)

Від хвилювання вирішив себе в руки взяти. Отак вони в кишенях і опинилися.

avatar

Ihor

02 вересня 2013 19:10