Високі тарифи українці вважають проявом корупції – опитування

Високі тарифи українці вважають проявом корупції – опитування

11.01.2019, 14:00

79% українців вважають, що проявом корупції у сфері енергетики є завищені ціни на бензин, газ, тарифи на опалення. Про це свідчать результати дослідження громадської думки, проведеного в рамках проекту USAID «Прозора енергетика».

Як свідчать результати опитування, 65% респондентів, які цікавляться інформацією про енергопостачання, роблять це задля розуміння як формуються тарифи, 52% хочуть дізнатися як економити на оплаті рахунків, а 51% - хочуть бути впевненими у справедливості тарифів.

У свою чергу, 76% українців вважають важливим мати доступ до більш детальної інформації про те, з чого складаються ціни на газ, електроенергію та тепло.

Дослідження для проекту USAID «Прозора енергетика» проведено GfKUkraineз 9 червня до 5 липня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 3856 респондентів віком від 18 років. Максимально можлива похибка вибірки складає 1,6%. Також проведено 13 глибинних інтерв'ю з представниками експертного і бізнес середовища.

Проект USAID «Прозора енергетика» стартував у листопаді 2016 року. Він спрямований на боротьбу з корупцією та поліпшення фінансової прозорості в енергетичному секторі України. Цього планується досягнути шляхом розкриття, аналізу та оприлюднення інформації з енергетичного сектору, яка або приховується, або доступ громадськості до якої є обмеженим.

Випуск цього матеріалу став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки, викладені в цьому матеріалі, є виключною відповідальністю DiXi Group і за жодних обставин не можуть розглядатися як такі, що відображають позицію USAID чи Уряду США.

1


КОМЕНТАРІ (1)

        И до тех пор пока мы будем только плакаться, или сотрясать воздух своими проклятиями в сторону обнаглевших до предела природных монополистов НИЧЕГО НЕ ИЗМЕНИТСЯ. Наоборот, ситуация будет ещё больше ухудшаться.

         Пришло время, когда надо объединяться и помогать каждому и всем ДЛЯ БЛАГА ВСЕХ!!!

                             Черновчане решили дать бой оборзевшим газовикам.

        3 декабря 2018 г. начался беспрецедентный суд 26-ти истцов против ПАТ "Черновцыгаз" и ТОВ "Черновцыгаз Сбыт". Судебные заседания проходят в Первомайском районном суде г.Черновцы.

        Главенствующий судья Нестеренко Е. В. Защитник (представитель) истцов Геков Г. А.

        На первое подготовительное судебное заседание явились 24 истца со своим представителем (защитником) Г. Гековым. А также пришли, представитель третьего лица ТОВ "Черновцыгаз Сбыт" и представитель ещё одного третьего лица ГУ "Госпродпотребслужба" в Черновицкой области. Пришло ещё человек десять, чтобы поддержать тех, кто не побоялся выступить против газовых негодяев. А вот от ответчика (ПАТ "Черновцыгаз"), БЕЗ УВАЖИТЕЛЬНЫХ ПРИЧИН, никто так и не явился. Что ещё раз подтверждает цинизм беспредельщиков марионеток Фирташа.

         2-е судебное заседание состоялось 26.12.2018 года, на которое уже явился и ответчик (ПАТ «Черновцыгаз»).Несмотря на все уловки газовиков затянуть подготовительную часть судебного процесса (підготовче провадження) ещё на месяц, мне удалось убедить суд закрыть підготовче судове провадження і перейти до розгляду справи по суті. Кроме того, по  моему ходатайству будет включено ещё одно 3-е лицо – НКРЕКП (регулятор).

          На 3-тье судебное заседание (которое состоялось 09.01.2019 г.), уже не явился (также без уважительных причин!) представитель НКРЕКП. На данном заседании по моему обоснованному ходатайству СУД ОБЯЗАЛ ТОВ «ЧЕРНОВЦЫГАЗЗБЫТ» ПРЕДОСТАВИТЬ (к следующему заседанию – 01.02.19) ПОЛНУЮ И ДОСТОВЕРНУЮ ИНФОРМАЦИЮ ОБ ОПЛАТЕ 26-тью ПОЗЫВАЧАМИ НАДУМАННЫХ ПРОТИВОПРАВНЫХ ДОЛГОВ НА ПРОТЯЖЕНИИ 2-х ПОСЛЕДНИХ ЛЕТ (2017-2018 годы) ПО ПОКАЗАТЕЛЯМ ОБЩЕДОМОВЫХ СЧЁТЧИКОВ!!!

          4-е судебное заседание по рассмотрению предмета спора и требований Позивачів ПО СУТІ назначено на 01.02.2019 года (начало 14:00).

                  Приглашаются все желающие. Поддержите смельчаков!   

 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

11 січня 2019 21:10