Виробнича потужність чернівецького водогону після закінчення реконструкції становитиме 99 тис. куб. м на добу

Виробнича потужність чернівецького водогону після закінчення реконструкції становитиме 99 тис. куб. м на добу

26.01.2015, 18:19

У Німеччині домовлятимуться про виділення 17 млн євро позики «Чернівціводоканалу»

Кабінет Міністрів України розпорядився створити урядову делегацію для участі в переговорах з урядом Федеративної Республіки Німеччина (ФРН) про залучення 17 млн євро позики через кредитну установу KfW (Франкфурт-на-Майні) для реалізації муніципальної програми захисту клімату «Проект муніципального водного господарства Чернівців, стадія I».

Таке рішення закріплене розпорядженням уряду № 35-р від 21 січня 2015 року.

Кабмін також розпорядився уповноважити міністра фінансів Наталію Яресько підписати угоду між Кабміном України і урядом ФРН про фінансову співпрацю, кредитну та проектну угоди між KfW (Франкфурт-на-Майні), урядом України і КП «Чернівціводоканал», передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, розпорядженням № 37-р Мінфіну за участю Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Чернівецькій облдержадміністрації доручено укласти з Чернівецькою міськрадою і КП «Чернівціводоканал» договір про надання субкредиту, передбачивши в ньому тип забезпечення виконання зобов’язань підприємством з обслуговування й погашення EUR17 млн позики. Розмір плати за надання кредиту «Чернівціводоканалу» становить 2% річних вибраної та непогашеної суми позики.

Як повідомлялося, уряд у вересні 2014 року розпорядженням №871-р схвалив техніко-економічне обґрунтування проекту реконструкції систем водопостачання Чернівців вартістю 396,4 млн грн.

Згідно зі схваленим ТЕО проекту «Реконструкція систем водопостачання в Чернівцях» для «Проекту муніципального водного господарства Чернівців, стадія I», передбачається реконструкція міського поверхневого водозабору «Митків», станції водоочистки «Вікно», магістрального водогону від насосної станції «Шубранець» до р. Прут, підземних водозаборів «Магала», «Біла», «Рогізна», «Ленківці-1», а також водозабору і водопровідних споруд «Кварц» і «резервуарів Чапаєва».

Виробнича потужність об’єкта після закінчення реконструкції, розрахованої на 33 місяці, становитиме 99 тис. куб. м на добу.

У рамках реалізації проекту планується, зокрема, заміна труб і ділянок трубопроводів загальною протяжністю 48,15 км, реконструкція 25 насосних станцій підкочування і монтаж системи знезараження води з використанням гіпохлориту потужністю 33,5 кг на годину.

Передбачається також установка 2,514 тис. будинкових лічильників і реконструкція системи збору і обробки інформації про роботу насосних станцій, водопровідних споруд і мереж SCADA.

ТЕО розроблене державним підприємством (ДП) «Науково-дослідний і конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» і рекомендоване до затвердження ДП «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба української державної будівельної експертизи» («Укрдержбудекспертиза», обидва – Київ) міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства.

1