Випускник академії ФСБ Росії Деркач не приховує, що хоче змінити вектор розвитку власної країни, – журналіст

Випускник академії ФСБ Росії Деркач не приховує, що хоче змінити вектор розвитку власної країни, – журналіст

05.06.2020, 17:05

Народний депутат Андрій Деркач, який оприлюднив нібито розмови між президентом України Петром Порошенком та віце-президентом США Джо Байденом, із великою симпатією ставиться до Росії.

Про це під час онлайн дискусії Київського Безпекового Форуму заявив відомий журналіст Віталій Портников.

«Народний депутат України, шановний Андрій Леонідович Деркач, завжди проявляв таку щиру симпатію до можливих інтеграційних векторів України на схід, а не на захід. Починаючи з диплому в академії Федеральної служби безпеки Російської Федерації, закінчуючи його плідною діяльністю в гроні людей, які опікувалися Російською православною церквою в Україні, різними фондами, пов’язаними з цією церквою та її інформаційним та релігійним впливом, створенням у Верховній Раді депутатських груп «За Росію, Україну, Білорусь», – сказав він.

Портников зазначив, що Деркач має окремі політичні погляди і «використовує будь-які можливості для того, щоб ці погляди перетворювалися у реальність, для того, щоб змінити вектор розвитку власної країни».

Крім того, журналіст підкреслив, що у цій історії відбулося співпадіння інтересів Офісу президента України, «і ми побачили це по реакції українського президента на ситуацію».

Одним з мотивів української влади він назвав бажання продемонструвати підтримку Дональду Трампу на майбутніх президентських виборах.

«Можна таким чином продемонструвати певну лояльність не стільки до Сполучених Штатів як до держави, як до президента Дональда Трампа у якості кандидата в президенти», – сказав Віталій Портников.

«Те, що відбувається, суперечить і інтересам України як держави, і інтересам української влади як стабільної влади, і інтересам Сполучених Штатів як держави, і інтересам американської влади як стабільної влади», – резюмував він.

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

1