Винного у сметрі 14-річного хлопця Новоселицький суд засудив до 4 років і звільнив від відбування покарання

Винного у сметрі 14-річного хлопця Новоселицький суд засудив до 4 років і звільнив від відбування покарання

23.07.2017, 13:20

Винуватця смертельної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 29 квітня цього року в Костичанах Новоселицького району, засудили на один рік умовно, - про це повідомляє molbuk.ua

 В Єдиному реєстрі судових рішень зазначено, що, рухаючись на перевищеній швидкості, допустив наїзд на неповнолітнього велосипедиста, внаслідок чого останній загинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині неповнолітній велосипедист загинув 

 У судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним повністю. Він заявив, що напередодні аварії йому раптово стало погано, від чого він втратив керування над транспортним засобом і вчинив наїзд на велосипедиста. У вчиненому розкаявся, відшкодував потерпілій матеріальну і моральну шкоду.

 Суд взяв до уваги, що обвинувачений є особою похилого віку, має незадовільний стан здоров’я, раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується по місцю проживання, на обліку у лікаря психіатра та нарколога не перебуває.

 Водночас Новоселицький районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального провадження, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами.

 Водночас суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання, якщо упродовж одного року він не вчинить нового злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В той час, коли село оплакувало смерть загиблої дитини, поруч святкували

 Як ми раніше повідомляли Віктор Каптар, власник авто, що збило насмерть 14-річного хлопця, свого часу працював на посаді заступника прокурора Чернівців, а також у прокуратурі московського військового округу. Потім – у Державному університеті Молдови, в 90-х роках був радником голови Адміністративної ради “Banca de Economii din Moldova”, директором представництва BEM в Німеччині, обіймав посаду голови “Bucuria Bank”, був радником Президента республіки Молдова з політичних проблем та віце-головою Адміністративної ради Національної комісії Молдови з фінансового ринку.

1