'Правоохоронці Буковини заплющували очі на контрабанду': Викриття Вдовиченка – це ляпас чернівецьким правоохоронним органам та обласній держадміністрації Чернівецької області

"Правоохоронці Буковини заплющували очі на контрабанду": Викриття Вдовиченка – це ляпас чернівецьким правоохоронним органам та обласній держадміністрації Чернівецької області

03.10.2012, 18:54

– Ще на початку року я завалив чернівецькі правоохоронні структури депутатськими зверненнями про масову контрабанду, що йшла в Україну через Чернівецьку митницю, коли її очолював Олександр Вдовиченко, – нагадує народний депутат Геннадій Москаль. – Надавав правоохоронцям конкретні матеріали з документами й назвами основних фірм-контрабандистів – ТОВ “Вісбо”, “Грінтес” та “Букпромсервіс”, які завезли контрабанди на суму, що в кілька разів перевищує бюджет Чернівецької області. Однак наші “доблесні” правоПохоронці нічого не бачили, а на депутатські звернення надсилали відписки. Причина не тільки в тому, що вони самі годуються з контрабанди, тому “кришують” її, але і в тому, що на ці кричущі злочини вказував представник опозиції.

Що ж стосується керівництва митниці, то після моїх звернень О.Вдовиченка перевели на “більш відповідальну” посаду – начальника Південної митниці. Але скільки ниточці не витися, а кінець все одно буде. Днями у О.Вдовиченка в службовому кабінеті виявили майже мільйон доларів готівкою, які, як встановлено, збиралися з підприємців за розмитнення товарів. Тепер усі можуть переконатися, звідки в Компартії України (голова Держмитслужби І.Калєтнік – номер 7 у виборчому списку) стільки грошей на передвиборчу кампанію. Спецоперація Генпрокуратури, СБУ та Центрального апарату МВС із викриття О.Вдовиченка – це ляпас правоохоронним органам та обласній держадміністрації Чернівецької області, які заплющували очі на оборудки тодішнього начальника Чернівецької митниці. Вони навіть тепер замість боротьби з контрабандою займаються “більш важливими” справами – шукають на мене хоч якийсь компромат.

Джерело: moskal.in.ua

Прокуратура провела обшук в кабінеті начальника Південної митниці, за результатами якої у чиновника було вилучено понад $870 тис.

За даними ГПУ, обшук проводився правоохоронцями в рамках досудового слідства у кримінальній справі відносно начальника одного з митних постів Південної митниці та головного інспектора цього поста, повідомляють «Українські новини».

За даними Генпрокуратури, обох чиновників підозрюють у вимаганні та отриманні хабара за проведення митного оформлення 11 контейнерів вантажу.

Як повідомляли «Коментарі», наприкінці вересня у відношенні начальника та головного інспектора митного посту Південної митниці було порушено кримінальну справу за звинуваченням в отриманні хабара.

За інформацією правоохоронців, митники вимагали та отримали $2,2 тис. хабара від митного брокера за прискорене проведення митного оформлення вантажу товариства з обмеженою відповідальністю.

Відзначимо, за даними сайту Південної митниці, наразі її начальником є ??Олександр Вдовиченко.

Comments.UA

Нагадаємо, Державна митна 2 жовтня служба звільнила з займаної посади начальника Південної митниці Олександра Вдовиченка. За повідомлення прес-служба відомства, співробітники Одеської обласної прокуратури спільно зі Службою по боротьбі з корупцією Держмитслужби та УДСБЕЗ МВС України проводили щодо начальника Південної митниці спільні заходи в рамках досудового слідства по кримінальній справі відносно начальника одного з митних постів Південної митниці та головного інспектора цього поста, яких підозрюють у вимаганні та отриманні хабара за проведення митного оформлення.
Низка ЗМІ повідомила, що у службовому кабінеті О.Вдовиченка було знайдено 890 тисяч доларів, а вдома — ще 1,5 млн.дол.

Олександр Вдовиченко з квітня 2010 до листопада 2011 року працював на посаді начальника Чернівецької обласної митниці. Раніше працював на Вадул-Сіретській митниці, був першим заступником начальника, начальником відділу БК та ПМП Південної регіональної митниці.

1