Виконком переніс розгляд питання про підвищення ціни на проїзд у тролейбусах з 3 до 5 гривень

Виконком переніс розгляд питання про підвищення ціни на проїзд у тролейбусах з 3 до 5 гривень

05.02.2020, 12:26

Питання зняли на довивчення та розглядатимуть наступного тижня.

Раніше у коментарі UA: Буковина головна економістка тролейбусного управління Інна Павлова казала, що економічно обгрунтований тариф для підприємства 6 гривень 40 копійок. Вартість зросла, бо підвищилася ціна на електроенергію та збільшилася кількість машин у тролейбусному парку.

Різницю між затвердженим тарифом і економічно обґрунтованим мали відшкодовувати з міського бюджету.

Після понад годинного обговорення цього проекту рішення міський голова запропонував відправити на довивчення питання про подорожчання проїзду. "За" проголосували семеро членів виконкому, один – проти.

Фінансовому управлінню й департаменту житлово-комунального господарства Чернівців запропоновано відпрацювати цифри та показники для можливості запровадження електронного квитка.

Окрім того, доручено підготувати проект рішення про подорожчання вартості проїзду в тролейбусах Чернівців на засідання виконкому, яке відбудеться 25 лютого 2020 року.

В ході обговорення проекту рішення стало відомо, що з міського бюджету до кінця року необхідно виділити Чернівецькому тролейбусному управлінню приблизно 97 млн грн на компенсацію проїзду пільгових категорій населення, проте таких грошей наразі місто не має.

Запроваджувати новий тариф можна через кілька місяців, після того, як запрацюють валідатори і запрацює транспортна картка.  

Нагадаємо, виконавчий комітет Чернівецької міськради має намір ухвалити рішення про підвищення вартості проїзду в електротранспорті міста. Зокрема, пропонується встановити тариф на проїзд у тролейбусах у розмірі 5 грн за поїздку.

Джерело: UA: Буковина та https://molbuk.ua/

1