Вижницька районна рада визнала повноваження Народної Ради України і Буковини (оновлено)

Вижницька районна рада визнала повноваження Народної Ради України і Буковини (оновлено)

28.01.2014, 14:13

На 28 січня 2014 року Вижницькою районною радою була скликана позачергова сесія районної ради, про що свідчать публікація в районній газеті «Вижницькі обрії». 27 січня 2014 року, пообіді, депутатам стало відомо, що проведення сесії, заступник голови райради Гайдук М.П. (голова районної організації ПР), відміняє. Ініціативна група з числа депутатів зібрала необхідну кількість підписів (13, згідно регламенту необхідно не менше 12), про скликання позачергової сесії. О 16.15 ці підписи, а також проекти рішень були зареєстровані у апараті райради. Гайдука М.П. було повідомлено, що депутати хочуть висловитися щодо суспільно-політичної ситуації, створити Народну раду, та висловити недовіру заступнику голови Гайдуку М.П. Ввечері, після 18.00, апарат райради повідомляв депутатів, що сесії не буде. Вранці 28 січня біля стін райради та адміністрації зібрались жителі Вижницького району з вимогою оприлюднити свою позицію керівників району щодо суспільно-політичної ситуації в країні (на всі попередньо надіслані звернення жодної реакції не було) та підтримати створення Вижницької Народної ради. До мирних мітингувальників вийшли заступник голови РДА Рощибак М.М. та заступник голови райради Гайдук М.П., які розповіли, що є членами ПР. На заклики людей здати партквитки, та вийти з «бандитської» партії, нічого однозначно не відповіли. Не зважаючи на перепони з боку заступника голови райради, на сесію зібралось 22 депутата з 34. Рішенням сесії районної ради створено Вижницьку Народну раду, Визнано повноваження Української та Чернівецької Народних рад, створено виконком Вижницької Народної ради. Питання про недовіру заступнику голові райради Гайдуку М.П. перенесли на наступну сесію. Мабуть, спрацювала давня «буковинська толерантність». Щоправда, Гайдук М.П. пообіцяв зібрати збори первинних осередків ПР, на яких прийняти чи «не прийняти» рішення про саморозпуск. Джерело: ГО "Майдан". 

Раніше ми повідомяли: 

Вижницька районна рада, процес пішов, сесія розпочала роботу, правда голова відсторонений, заступник з ПР, не прийшов, сесію за дорученням депутатів веде найстарший депутат. - Про це повідомляє вижничанин Роман Єрема.  

Присутні 22 депутата з 34. Звернення до Януковича приняте, народна рада створена, визнані повноваження Народної Ради України, та Чернівецької обл. Народної Ради, зараз на черзі висловлення недовіри заст. голови Гайдуку М.П. який виконує обов'язки голови (ПР).....

Вижничан, які прийшли під стіни РДА запросили в сесійну залу.

далі буде......

Вчора народний депутат України Максим Бурбак заявив, що «Папієв втратив контроль над областю, адже в пятницю-суботу пройшли сесії районних рад, на яких приймалися районні бюджети - без прийняття обласного бюджету».

Минулої п'ятниці, 25 січня, нагадаємо, на центральній площі Вижниці близько 400 людей зібралися на мітинг.   Зібрання розпочалося хвилиною мовчання і молебнем, який відслужили святі отці УГКЦ та УПЦ КП  за упокій загиблих героїв та за мир в Україні. Трагічні події в Україні підкреслювали лампадки і квіти біля портретів жертв режиму.

Учасники мітингу підтримали виступи лідерів районних організацій опозиційних партій, громадських організацій, представників громади, народних поетів. Учасники мітингу засудили жорстокі дії влади, прийняття антинародних законів, що обмежують права і свободи людей.

На мітингу було зачитано і схвалено Звернення до голів РДА та районної ради, затверджене напередодні на розширеному засіданні районного об’єднання «Майдан». У зверненні громада вимагає від офіційних керівників району визначитися зі своєю позицією і перейти на сторону народу. Звернення було під розписку передано в РДА і райраду, і «Майдан» вимагав оприлюднення позиції керівників цих державних установ на мітингу 24 січня. Чиновники на мітинг не з’явилися. Тож тепер мітингарі очікують, що свою позицію чиновники озвучать найпізніше на сесії райради 28 січня, після чого опублікують в місцевих ЗМІ.

 Голові Вижницької РДА         Ткачуку В.М.

 Заступнику голови райради    Гайдуку М.П.

 Звернення

 Ми, громада Вижниччини, звертаємося до вас, як представників влади, на руках якої кров народних героїв України, що борються у Києві за демократичне майбутнє України. Ми вимагаємо від вас, щоб ви  негайно виступили зі своєю офіційною позицією стосовно подій, що тривають у Києві, і зокрема на вул. Грушевського вже п’яту добу.

 Якщо ви, як свідомі громадяни України, засудите звірячі дії «Беркуту» та встановлення диктатури в Україні президентом Януковичем, перейдете на сторону народу та відмовитесь від ганебного членства  у Партії регіонів , ми подамо вам руку  і вважатимемо достойними громадянами України і Вижниччини.  Якщо ви не висловите своє співчуття родинам загиблих і будете продовжувати працювати на антиукраїнський диктаторський режим Януковича, то ви житимете у нашому краї з вічною ганьбою! Кров молодих убитих невинних хлопців – героїв, буде і на вашій совісті! Приймайте рішення і візьміть на себе цю  відповідальність!  Ви з народом чи проти нього?

 Пропонуємо районній партійній організації Партії регіонів прийняти рішення про саморозпуск.

 Вимагаємо оприлюднити свою офіційну позицію завтра, 24 січня 2014 року, о 13 годині на  центральній площі в м. Вижниця на мирному мітингу – зібранні народу Вижниччини.

  Вимагаємо негайного заслухання питання суспільно-політичної ситуації в Україні на сесіях Вижницької районної, міських, селищної та сільських рад.                         

1