Вибори в ОТГ, які заблокувала ЦВК, можуть пройти у грудні, - Бурбак

Вибори в ОТГ, які заблокувала ЦВК, можуть пройти у грудні, - Бурбак

13.09.2018, 11:08

Народний депутат України Максим Бурбак зробив припущення, що перші вибори у нових ОТГ можуть відбутися ще у грудні цього року, пише www.buknews.com.ua

Нагадаємо, Центральна виборча комісія, строк дії повноважень якої закінчився, фактично зірвала проведення виборів в новостворених об’єднаних територіальних громадах у жовтні цього року.

- Продовження успішної реформи децентралізації – один з пріоритетів «Народного фронту», - сказав Максим Бурбак. – Попри те, що нині вже навіть у стінах парламенту лунають голоси  нібито децентралізація  не потрібна. Зокрема, про це публічно заявив народний депутат Аркадій Корнацький. До парламенту депутат потрапив під гаслами президентської політичної сили, проте нещодавно повідомив, що написав заяву про вихід із фракції БПП.  Наша політична сила підтримувала і підтримує процес створення об’єднаних територіальних громад. В тому числі фінансово, закладаючи відповідні видатки до  Державного бюджету.

- Після того, як старий склад ЦВК заблокував проведення виборів в ОТГ, які мали відбутися у жовтні, «Народний фронт» першим  оперативно  відреагував на це рішення.  Вважаю неприпустимим, коли ЦВК починає коментувати рішення Конституційного Суду України, трактувати закони. Це точно не ваші повноваження, шановні! І взагалі, коли ви були щирими: призначаючи вибори в ОТГ раніше, чи зараз,  коли раптом заборонили їх проводити?

- Переконаний, що після обрання нового складу ЦВК питання виборів буде розблоковано. ЦВК не має жодного стосунку  до виборів в ОТГ, окрім того, що їх призначає. Вибори в ОТГ проводять і контролюють місцеві виборчі комісії.  Гадаю, що ми зможемо провести їх у грудні місяці. І новостворені Неполоковецька, Ставчанська, Хотинська й Чагорська ОТГ не втратять фінансові ресурси, які надає децентралізація.

- І Ломачинецьку громаду нам теж вдасться захистити. Попри те, що місцева влада фактично кинула її напризволяще.  Дійшло вже до того, що на офіційному сайті Сокирянської РДА з'являється інформація про те, як її голова пан Бескупський засідає спільно з ініціативною групою, яка плануває заблокувати роботу депутатів Ломачинецької сільської ради. Щоб заблокувати рішення про приєднання Ломачинців до Новодністровська опоненти реформи децентралізації задумали відкликати депутатів. І роблять це з численними порушеннями закону за мовчазної згоди місцевої влади.  Про все це, та багато чого іншого, буду доповідати на засіданні уряду, де розглядатиметься питання щодо результатів перевірки діяльності Олександра Фищука на посаді голови Чернівецької ОДА. В тому числі при проведення децентралізації на території Чернівецької області, - сказав Максим Бурбак у коментарі журналістам

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко пообіцяв Бурбаку не гальмувати питання перевиборів Чернівецької міської ради

1