Вибори у Чернівецькій області починаються з появи фейкових сайтів та відвертої брехні, яку вони продукують, - Іван Рибак

Вибори у Чернівецькій області починаються з появи фейкових сайтів та відвертої брехні, яку вони продукують, - Іван Рибак

13.06.2019, 14:28

Вчора ввечері один із сайтів, утворений тиждень тому, намагався розігнати фейкову інформацію про буцімто причетність мого помічника до кримінального провадження, стосовно отримання окремими посадовцями Путильського району великого хабара.

Фейк - це дуже м'яке визначення до такої безцеремонної та несусвітньої брехні. Інформація про спецоперацію поліції та Державного бюро розслідувань у Чернівецькій області обійшла всі сайти, причому, з коментарем Генерального прокурора України Юрія Луценка. Мене, як депутата, в округ якого входить Путильський район, теж обурив факт спроби відчуження окремими посадовцями громадської землі за хабар.

Але лише один новоспечений, убогий сайтик у Чернівецькій області вирішив зробити з цього сенсацію, притягнувши за вуха неіснуючі події, абсолютно далеких від того, що сталося людей, вірогідно, щоб розігнати тезу у соцмережах. Більше того, автори шитої білими нитками брехні згадали в публікації у негативному світлі моє прізвище та огульно звинуватили все керівництво буковинської поліції.

Одразу заявляю, жодного стосунку мої помічники, і тим більше я, до подій у Путильському районі, де затримали вірогідних хабарників, не маю. Більше того, повністю підтримую дії поліції та ДБР, спрямовані на забезпечення законності та захисту майна територіальних громад.

Але зараз не про це. Цей випадок засвідчив, що мої опоненти на виборах, опоненти інших буковинських кандидатів у депутати Верховної Ради, не будуть гребувати нічим. Від відкритого підтасування фактів до брутальних провокацій, і, схоже, дедлайнів у них нема. Про здоровий глузд публікантів відверто замовної брехні навіть не йдеться. Тут мораль не працює.

Тому закликаю усіх буковинців, моїх виборців, а найперше - чесних і порядних, відповідальних буковинських журналістів, прискіпливо перевіряти інформацію. Політичні ставки на цих парламентських виборах дуже високі. Реваншисти рвуться до влади, щоб узурпувати її. Щоб переписати Конституцію, скасувати наш стратегічний напрямок на НАТО та ЄС. Відмінити мовний закон.

Тобто знищити те, за що пролили кров тисячі українських героїв сьогодні. За що склали світлі голови на вівтар незалежності мільйони найкращих українців у нашому героїчному минулому. Цього допустити не можна.

Саме тому я знову балотуюся до Верховної Ради. Щоб не допустити російського реваншу, знищення армії та інших засадничих цінностей незалежної України. Щоб не допустити громадянської війни на вулицях наших міст і встановлення проросійської диктатури, аж до повної капітуляції України перед Москвою. А цього дуже комусь хотілося б.

Переконаний, наступна Верховна Рада має бути Радою противаг, депутати-патріоти мають жорстко стояти на сторожі інтересів українського народу, протидіяти російській агресії на всіх фронтах. Постійно давати відсіч внутрішнім ворогам. Це єдина проукраїнська стратегія. А їм потрібно всього лише мати переважаючу антиукраїнську більшість у Верховній Раді. Щоби переписувати Конституцію суверенної держави на догоду Путіну та олігархам, котрі стоять за цими нашвидкоруч скроєними партіями і сепаратиськими блоками.

Тому кожен з нас, хто є провідником українства та незалежності, хто бачить нашу державу повноправним членом ЄС та НАТО, зараз перебувають у прицілах. Як керівництва п'ятої колони, сепаратистів та колишніх регіоналів, так і у прицілах ФСБ. З його потужною машиною дезінформації та гібридної війни.

Як бачимо, під вибори вони постворювали сайти-одноденки, розгорнули широку кампанію із зомбування і дискредитації. Міри та совісті у них, звісно, бути не може апріорі. Та й ніхто на це не сподівається. Це війна. І ми мусимо протистояти їм разом, бо втратимо Україну!

Народний депутат України Іван Рибак

1