Виборці доручили Бурбаку оприлюднити з трибуни Верховної Ради України прізвища депутатів, які зрадили громаду в селі Зелена (ДОДАНО ВІДЕО)

Виборці доручили Бурбаку оприлюднити з трибуни Верховної Ради України прізвища депутатів, які зрадили громаду в селі Зелена (ДОДАНО ВІДЕО)

25.09.2018, 20:41

Сьогодні народний депутат України Максим Бурбак відвідав громаду села Зелена. 8 депутатів Зеленецької сільради написали заяви про складання своїх повноважень з єдиною метою - заблокувати процес створення ОТГ з центром у Лівинцях. Громада запросила народного депутата України від свого виборчого округу на зустріч. 

У короткому вступному слові парламентар повідомив, що змушений реагувати на бездіяльність місцевої влади. Саботаж у питанні створення об'єднаних територіальних громад у Кельменецькому районі вже обернувся суттєвими фінансовими втратами для мешканців району. Започаткована першим урядом Арсенія Яценюка політика бюджетної децентралізації, яку продовжили під час створення ОТГ, була покликана передати значну частину податків і зборів на місця, започаткувати пряме бюджетне фінансування громад з Державного бюджету України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість депутатів Зеленецької сільської ради написали заяви на складання повноважень, щоб тільки не приймати рішення про об'єднання з іншими селами 

- Люди добрі, ви могли мати додатково 100 мільйонів гривень інфраструктурної субвенції. Це чимала сума. Ці кошти люди не отримали через бездіяльність місцевої влади. Через небажання виконавчої влади Кельменецького району імплементувати реформу децентралізації влади - в районі немає жодної ОТГ. Мене дивує, невже забаганки окремих місцевих політиканів, які мають бізнес у Кельменецькому районі, важливіші, ніж відбудована інфраструктура, відремонтовані дороги, утеплення шкіл, дитсадків, оснащення амбулаторій? Що це, злочинна безгосподарність голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука і голови Кельменецької РДА пана Швеця, чи відвертий саботаж реформи? - поцікавився Максим Бурбак. - Насправді ці містечкові персонажі як вогню бояться інвентаризації землі за межами громади. Адже процес утворення ОТГ супроводжується передачею державної землі за межами населених пунктів у власність громад. Адже це суттєвий фінансовий ресурс для подальшого успішного розвитку громади. А  перед цим землю інвентаризують і тоді всім стає зрозуміло, хто, скільки і на яких умовах використовує цей стратегічний ресурс. І найголовніше, що з цього мала, або точніше не мала громада. Попри шалений спротив цьому процесу початок інвентаризації землі навколо села Зелена запланований на четвертий квартал 2018 року. Тому правда все одно стане відома. 

- Однак й це ще не вся шкода громаді з боку саботажників. Проблема навіть не в тому, що громада втрачає додаткові кошти, які виділяються ОТГ. Проблема в тому, що тепер сільська рада не має кворуму і не спроможна ухвалити жодне рішення, включно з бюджетом на наступний рік, - пояснив Максим Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тотальний контроль за землею та електоратом: на Кельменеччині люди зривають обласні схеми 

Жоден з депутатів-саботажників на зустріч з народним депутатом не прийшов. За словами присутніх на зустрічі, відступники усіляко уникають спілкування з односельчанами, навіть не ходять на базар. Вони вчинили всупереч рішенню громади, адже дані подворових опитувань свідчать, що люди підтримали об`єднання. З 786 опитаних - "за" створення ОТГ 724 мешканці. 

В.о.голови села розповіла, що чергову спробу провести сесію сільської ради заплановано на четвер, 27 вересня. Відсутність депутатів, які виступили проти волі громади, унеможливить розгляд земельних питань, під загрозою отримання субвенції для виплати зарплат працівникам бюджетних установ. За відсутності депутатів сесія сільради не зможе розглянути питання про передачу дитячого садка на баланс районного відділу освіти тощо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Зеленій депутати сільради зірвали сесію, щоб не давати згоду на об'єднання з Лівинцями та Подвір'ївкою

Єдиним джерелом влади в країні є народ, а не депутати. Тому самі люди можуть прикликати своїх обранців до відповідальності. І це ніякий не тиск на бізнес. Звіт депутатів перед виборцями - це правило, яке має стати нормою. 

- Нехай ці восьмеро депутатів прозвітують про свою діяльність перед громадою, - запропонував Максим Бурбак. - Це не люди Яценюка, Гройсмана, Бурбака... Це ваші односельці, яких ви обрали і маєте повне право запитати, чому вони блокують розвиток всього села. 

Максим Бурбак відповів на численні питання та повідомив позицію фракції Народний Фронт щодо поточної політичної та економічної ситуації в країні. Більшість питань від людей можливо вирішити на місці і столиця тут ні до чого, - вважає парламентар. 

- Виборці доручили мені з трибуни Верховної Ради розповісти про ситуацію в селі Зелена і обов`язково оприлюднити прізвища депутатів, які зрадили громаду. Люди й тут знають про успішний досвід оприлюднення в Верховній Раді прізвищ запроданців, які знімали міського голову Олексія Каспрука, - прокоментував доручення Максим Бурбак. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Краще б ці видумані виборці відправили Бурбака через КПП Зелена у село Медвежа в Молдову і він там назавжди залишився. Молдовани б його швидко клоуна нарозумили.

avatar

Примарь

25 вересня 2018 23:23

Примарь-це і є той самий землевпорядник Придрик,так що і слухайте його байки і надалі

avatar

[email protected]

26 вересня 2018 18:14