Виборчий кодекс та закон про землю – закони, які першочергово має прийняти ВР наступного скликання, – Максим Бурбак (відео)

Виборчий кодекс та закон про землю – закони, які першочергово має прийняти ВР наступного скликання, – Максим Бурбак (відео)

03.01.2019, 19:03

Верховна Рада наступного скликання від початку роботи повинна прийняти закони, які цей склад парламенту через передвиборчі перегони вже не наважиться.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" сказав керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Це так зване вікно можливостей. Коли новообраний парламент має найбільшу довіру в суспільстві і може приймати дуже важливі рішення, які часто є непопулярні, але важливі для розвитку держави" – сказав Масим Бурбак.

Серед подібних рішень, на думку керівника фракції, мають стати - Виборчий кодекс та закон про обіг землі сільськогосподарського призначення.

"Фактично, ми вже зайшли в президентські перегони, які одразу перейдуть в парламентські, і бачу по залу, що необхідних 226 голосів немає", - прокоментував можливість прийняття Виборчого кодексу цією каденцією парламенту Максим Бурбак.

"Але "Народний фронт" буде наполягати", - додав керівник фракції.

Щодо закону про вільний обіг земель сільськогосподарського призначення, то за словами Максима Бурбака, це питання важливо врегулювати, оскільки воно сприятиме зростанню доходів аграрного сектору.

Але зараз питання землі, за його словами, "обросло чутками".

"Багато популістів і демагогів його використовують для здобуття політичних дивідендів. Суті простому громадянину ніхто не може пояснити", - відзначив Максим Бурбак.

Він наголосив, що необхідно виписати закон України про вільний обіг землі - і лише потім знімати мораторій на її продаж.

"Позиція фракції "Народного фронту" полягає в тому, що ринок землі повинен бути відкритим. По-друге, треба законодавчо закріпити, що власником землі може бути лише громадянин України. Дискусійне питання про обмеження кількості землі в одного власника: 200 га , 500 га. В Німеччині середній фермер вважається тим, хто обробляє 200 га. У нас це набагато більші наділи. І наступне - держава повинна бути єдиним агентом продажу землі. Тобто, всі угоди купівлі-продажу повинні посвідчуватись лише державою", - додав Максим Бурбак.   

1


КОМЕНТАРІ (1)

Боже, що ліпить це теля безмозгле??? Ізбав державу від таких державотворців!!!

avatar

виборець

04 січня 2019 11:50