'Ви не лізете до 5-го сектора, бо там  треба щось Продану, а ми не звільняємо Маніліча з виконкому, щоб він стежив за тим, що ще є', - Бурбак про обіцянку Михайлішина

"Ви не лізете до 5-го сектора, бо там треба щось Продану, а ми не звільняємо Маніліча з виконкому, щоб він стежив за тим, що ще є", - Бурбак про обіцянку Михайлішина

01.11.2013, 20:04

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михаілішин не дотримав обіцянки і не виніс на сесію питання про виведення з складу виконкому міської ради заступника голови облради Валентина Маніліча. Про це під час прес-конференції нагадав народний депутат України Максим Бурбак. 

- За мовчазної згоди влади міста Чернівці, бо їм це нецікаво, пан Маніліч керує процесом, коли вся нерухомість має прейти з міської комунальної власності в обласну. , - заявив Максим Бурбак. - Я впевнений, з подальшою зміною цільового призначення цих приміщень... Це дуже привабливі приміщення в самому старому центрі міста. Безголова влада в Чернівцях погодилася на це. Це розподіл сфер впливу. Ви не лізете до 5 сектора, бо там Продану треба щось зробити, ви не дивитеся до наших махінацій з газовими рахунками, а ми віддаємо вам власність, бо не знаємо, що з нею робити. Користуючись безголовістю влади в Чернівцях вони забирають все собі. А людям, громадянм, від цього не буде ні холодно, ні жарко. Михайлішин обіцяв поставити питання про звільнення Маніліча з виконкому. Цього не було. Маніліч має бути у виконкомі, щоб бути в курсі, що ще є. 

Питання про виведення Валентина Маніліча підняв депутат міської ради Олексій Каспрук ще в кінці вересня цього року на 40-й сесії міської ради. Він вніс пропозицію  вивести зі складу виконкому людину, яка хоче позбавити чернівчан власності. Йдеться про заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча, якого вважають ідеологом процесу передачі майна громади з міської в обласну комунальну власність. Хоча він мав би працювати на захист інтересів міста, натомість чинить з точністю до навпаки, - обгрунтував свою позицію Каспрук. «Не може людина, яка грабує громаду бути членом виконкому», - заявив тоді Максим Бурбак.

Щодо виведення Маніліча зі складу виконкому головуючий на сесії Михайлішин відповів:

- Ви ж тільки подали проект. Ми винесемо на наступну сесію проект рішення.

1