Вулиці Бетховена та Заньковецької розриті через Горду з 'Чернівцігазу', якого не контролюють Каспрук, Обшанський і Бешлей

Вулиці Бетховена та Заньковецької розриті через Горду з "Чернівцігазу", якого не контролюють Каспрук, Обшанський і Бешлей

24.12.2019, 18:57

“РОЗРИТІ ВУЛИЦІ І БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ” - ВУЛИЦІ БЕТХОВЕНА ТА ЗАНЬКОВЕЦЬКОЇ

Протягом 2018-2019 року в центрі міста проводились земляні роботи з реконструкції аварійних газових мереж, які виконувало ПАТ “Чернівцігаз”, зокрема по вулиці Бетховена та Заньковецькій. На сьогодні контролюючі органи не мають графіків проведення робіт від виконавців по цим вулицям. Наприклад, вулиця Бетховена розрита вже більше року, що ускладнює рух транспорту. Знята бруківка, яка складована на проїжджій частині і на тротуарах. Тож коли завершать роботи по вулиці Бетховена та Зеньковецькій? та коли відновлять дорожнє покриття? запитує Центр реформ та розвитку - Чернівці.

ВІДПОВІДЬ НА ЗАПИТ

На вулиці Бетховена в вересні 2018 року на підставі розпоряджень Чернівецького міського голови від 11.09.18р. № 401-р, від 02.11.18р. № 516-р “Про обмеження руху транспортних засобів по вул. Бетховена для проведення земляних робіт” та ордеру від 13.09.18р. № 298-Ю, з 17.09.18р. по 26.11.18р. виданого ПАТ “Чернівцігаз”, з метою виконання робіт з реконструкції аварійних газових мереж низького тиску та вводів низького тиску до житлових будинків на вул. Бетховена. На даний час розкопка по вул. Бетховена залишається не відновленою, оскільки не завершені пуско-налагоджувальні роботи мережі газопостачання.

По вулиці Заньковецькій за ордером з 10.07.19р. по 08.11.19р. здійснювались роботи з реконструкції аварійних газових мереж. На даний час не зроблені декілька перепідключень за різними адресами.

Управління контролю за благоустроєм направило листа до ПАТ ”Чернівцігаз” з приводу надання конкретних строків завершення робіт з перепідключення мереж та відновлення місць проведення земляних робіт.

ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ

Із правил благоустрою по виконанню робіт:

- нормативний термін виконання робіт для комунікацій (водогонів і каналізацій, електромережі, газової мережі, міської телефонної мережі, теплової мережі) – до 5 діб. У випадках, пов'язаних з потребою розширення обсягів та зони ремонтних робіт, продовження термінів узгоджуються додатково з департаментом житлово-комунального господарства міської ради та інспекцією з благоустрою при виконавчому комітеті міської ради в кожному окремому випадку. При порушенні термінів закінчення робіт винні особи притягуються до адміністративної відповідальності за статтею 152 КУпАП;

- відповідальність за відновлення покриття на місцях проведення земляних робіт несе організація або фізична особа, що отримала ордер на порушення об’єктів благоустрою, пов’язаних з проведенням земляних робіт.

Виконавець робіт зобов’язаний:

- …надати угоду на відновлення асфальтного покриття, укладену з будівельно-ремонтно-шляховою організацією.

Отже, чому немає контролю та чіткого графіка завершення земляних робіт по вулиці Бетховена та Заньковецькій? коли відновлять дорожнє покриття та чи якісно його відновлять після проведення земляних робіт?

1