'Розпуск міськради - найпростіше всього':  Всі на вибори! У Чернівцях!

"Розпуск міськради - найпростіше всього": Всі на вибори! У Чернівцях!

17.07.2017, 13:45

На виїзному засіданні бюджетного комітету верховної ради України, який проходив у резиденції митрополитів, народний депутат України Максим Бурбак таки порушив проблему нескінченних воєн між мером і депутатами Чернівецької міської ради. Виходу вже нема. Тільки перевибори. Але кого?

Бурбак вважає, що на вибори мусять піти депутати:



Що на це скажуть члени комітету?

Народний депутат з міжфракційного об`єднання "Буковина" розповів, як можна вирішити конфлікт у Чернівецькій міській раді. "Я не голосуватиму за перевибори. Я вважаю, що депутатів обрали городяни. Невміння міського голови організувати робочий процес із депутатами – це їхня проблема. Я бачу, що місто розвивається. Я входжу до міжфракційного об`єднання «Буковина». Ми це питання обговорювали . Вважаємо, що це занадто спрощена інтерпретація події та її вирішення. Це найпростіше всього – порозпускати всі ради, де депутатський корпус не може знайти спільну мову", - заявив нардеп після засідання у Чернівцях бюджетного комітету ВР.

 Сергій Рудик привів у приклад місто Сміла, у Черкаській області, де , на його думку законно вирішили схожий конфлікт у раді . Не знайшовши порозуміння, тамтешні депутати двома третинами голосів відправили у відставку міського голову.

І все ж таки невинних у війні всіх проти всіх у Чернівцях нема. Тому на вибори мусять йти і голова, і депутати.

З цією думкою погодився і наш земляк депутат Сергій Рудик та радикал Василь Амельченко.

Джерело: сайт chas.cv.ua та http://acc.cv.ua/

1