Опришенам - 600 років! Вшанувати рідне село Івана Мунтяна приїхало багато гостей

Опришенам - 600 років! Вшанувати рідне село Івана Мунтяна приїхало багато гостей

23.09.2018, 09:59

Урочисті та святкові заходи з нагоди 600-річчя від дня першої письмової згадки та храмового свята відбулися у с. Опришени Глибоцького району 22 вересня

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян разом із головою ОДА Олександром Фищуком завітав на урочисті та святкові заходи до свого рідного села Опришени на Глибоччині, яке цьогоріч відзначає 600 років від дня першої письмової згадки.

Вітаючи громаду села та численних гостей з храмовим святом та 600-літнім ювілеєм, Іван Мунтян відзначив, що надзвичайно гордий з того, що народився, виріс і навчався в Опришенах: тут живуть мої рідні та близькі, мої добрі друзі та приятелі; тут знаходиться моя батьківська хата, - сказав посадовець органу місцевого самоврядування. 

- Додав, що вважаю за велику честь те, що вперше був обраним депутатом обласної ради саме від рідного села. Пам’ятаю, що тоді виконав свою передвиборчу обіцянку – побудував у селі асфальтну дорогу. Мабуть саме ця дорога дала мені дорогу у політику. Адже на Буковині так здавна заведено, що люди оцінюють ґазду за його рідним селом чи містом: якщо там зумів навести порядок, наведе скрізь ???? - поділився спогадами Іван Мунтян. 

- Також згадав, як після обрання депутатом крайового парламенту привіз у село тодішнього губернатора та голову обласної ради та показав їм майже непридатне для навчання приміщення старенької школи. І саме тоді було прийнято рішення про будівництво нового корпусу, яким опікувався аж до відкриття. Так само долучився й до будівництва місцевої церкви.

- Наголосив, що сьогодні приїхав в Опришени разом з губернатором теж не просто так. Адже завершення будівництва потребує місцевий дитячий садок й гадаю, що наступного року спільними зусиллями ми добудуємо цю вкрай потрібну для громади установу.

- Подякував односельчанам за підтримку та довіру, пообіцяв, що й цього разу не підведу. Побажав усім миру, добра, щастя, Божої ласки та Божих благословінь і многая літа ????

Відтак, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян  нагородив Почесними відзнаками обласної ради «За заслуги перед Буковиною» учасника АТО Георгія Безушка і знаного в краї опришенця, голову обласного Товариства румунської культури імені Міхая Емінеску Василя Бику. Односельчан, які зробили чималий внесок у розвиток Опришен, збереження та популяризацію автенчиної культури і традицій Іван Мунтян відзначив Почесними грамотами, годинниками та Подяками обласної ради.

1