Все про Європу — у книгозбірні Глибоки

Все про Європу — у книгозбірні Глибоки

25.05.2016, 17:08

У Глибоцькій РЦБС відбулося урочисте відкриття Пункту європейської інформації. Розпочався захід відео-презентацією „Дорога в майбутнє” про навчальні заклади Європи та безкоштовне навчання в Польщі. Гості віртуально подорожували країнами Європи, визначними місцями, дізналися про державний устрій держав та їх грошову одиницю завдяки слайд-презентації „Мандрівка Європою”.

Заявки на участь у проекті „Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках за підтримки програми Європейського Союзу „Еразмус +( Жан Моне)” подавали 186 книгозбірень України, з яких відібрали 83 найкращих. З Чернівецької області з-поміж 12 ЦБС виграли бібліотеки Вижниці, Глибоки, Кіцманя та Хотина. Проект передбачає активну роботу книгозбірень з популяризації знань про ЄС та європейський вибір України. Триватиме три роки. Пункт Європейської інформації в бібліотеці  надасть доступ всім зацікавленим особам до інформаційних ресурсів та електронних баз даних щодо функціонування інституцій Європейського Союзу, економіки, можливостей навчання, участі в молодіжних та інших програмах ЄС.

Що отримають від даного проекту книгозбірні? Пристрої для читання електронних ресурсів та збереження інформації, набір рекламних матеріалів, методичний посібник. Бібліотекарі-координатори проекту пройдуть дводенне навчання в Києві, представлятимуть власний досвід у щоквартальному віснику, візьмуть участь у інтерактивному відео-ярмарку ідей.

Лариса Дущак.

Фото автора. 

1