Все керівництво Чернівецької області, міста і Артем Семенюк зустрілося з Філаретом

Все керівництво Чернівецької області, міста і Артем Семенюк зустрілося з Філаретом

16.09.2012, 05:24

15 вересня, у Чернівецькій області з дводенним візитом перебуває Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Зранку владика провів освячення жіночого монастиря Преображення Господнього у с. Васловівці Заставнівського району. Після урочистого богослужіння Святійший патріарх зустрівся із головою обласної державної адміністрації Михайлом Папієвим. У ході зустрічі йшлося про релігійну ситуацію в області, і керівник крайової виконавчої влади, зокрема, наголосив, що на Буковині і надалі зберігатиметься міжконфесійний мир та злагода, які завжди були притаманні цьому регіону. У свою чергу Патріарх Філарет поділився своїми враженнями від перебування на Буковині, а також висловив щиру подяку крайовій владі за розуміння і сприяння встановленню в області толерантних відносин між представниками різних церков. Високоповажний гість підкреслив, що релігійний мир та порозуміння, які панують у Чернівецькій області, відрадні для нього та приносять радість й задоволення.  У зустрічі також взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, голова обласної ради Михайло Гайничеру та секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Чернівців 14 вересня. Патріарх освятив іконостас храму Різдва Пресвятої Богородиці у Чернівцях. Побачити Філарета прийшло кілька сотень буковинців.

О 17.30 Патріарх Філрет зустрівся з сотнею вірян на площі Філармонії у Чернівцях. Він благословив на щасливе подружнє життя молодят та хлопця, який має йти в армію.

- Можливість, коли на щасливе подружнє життя благословляє сам Патріарх може випасти лише раз у житті, - розповідають молодята з Чернівців Богдан і Віолетта Василовичі. - Тому, коли нам запропонували отримати благословення у Патріарха Філарета, ми не вагалися. Хоча одружилися ще восьмого вересня.
Від площі Філармонії по дорозі, встеленій квітами і барвінком, Патріарх Філарет разом із духовенством та вірянами попрямував на Богослужіння в церкву Пресвятої Параскеви Сербської. Привітати Патріарха в Чернівці приїхали всі священики Київського Патріархату Буковини, а також духовенство з Молдови та Румунії.

За матеріалами прес-служби ОДА та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (5)

Молодець Папієв. Не те що Федорук, який принизив і зневажив Патріарха під час святкування 600-ліття Чернівців. Цим він продемонстрував, що для нього святе - лише гроші та влада

avatar

Схвалюю

16 вересня 2012 09:30

А коли Філарет приїздив минулого разу він чомусь на зустрівся. Тоді, коли Богатирьова була в області. Повіз її у Банчени. Правильно, тоді ще не було виборів. А благословення на губернаторство він у кого брав? Може у Данила? Чи демонстративно в Онуфрія? Тому це все нещиро з його боку. І до чого тут Семенюк?

avatar

От тільки не треба ля-ля

16 вересня 2012 09:36

Нет ничего святого, уже  попы и в политике, и в бизнесе. Это грех не только попов, но и этих так называемых "верующих".

avatar

прихожанин

16 вересня 2012 15:56

Це Нєдоразумєніє, не володіє елементарною культурою і навіть на офіційну зустріч натягує джинси ( спецодяг). Ото бидло маємо!!!?

avatar

Юрій

16 вересня 2012 17:52

ДА ЭТА ПРАВДА ЧТО ПОПЫ ВОРЫ И ТОЛЬКО ДУМАЮТ КАК ЛЮДЕЙ ПОБОЛЬШЕ ОБМОНУТЬ,А ЭТИ БАНДИТЫ КОТОРЫЕ С НИМ НА  ФОТОГРАФИИ,ТАКИМ ПОПАМ И ПОДЖЕРЖИВАЮТ ВОРОСТВО.

avatar

ЛЕВИЦЬКИЙ Р.

16 вересня 2012 21:58