Врадіївський сценарій повторився на Буковині: правоохоронці розшукують ґвалтівників

Врадіївський сценарій повторився на Буковині: правоохоронці розшукують ґвалтівників

20.11.2013, 19:47

     Прокуратура  Чернівецької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч.4 ст.152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки) КК України. 18.11.2013р. на території Вашківецької загальноосвітньої школи Вижницького району з тілесними ушкодженнями в області голови,кінцівок, статевих органів  була виявлена 26-річна жінка. У непритомному стані молоду матір – має малолітнього сина -  спочатку доставили до Вашківецької міської лікарні, а потім для подальшого лікування  - до ЛШМД м.Чернівці. Наразі її стан лікарі оцінюють як стабільно важкий. Правоохоронцями Буковини вживаються слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення вказаного злочину. Хід слідства перебуває на контролі прокурора Чернівецької області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

26-річну продавчиню з місцевого магазину знайшли непритомною біля школи.

У місті Вашківцях, що на Буковині, невідомі побили та зґвалтували 26-річну дівчину.  Закривавлену побиту дівчину з понівеченим обличчям знайшла прибиральниця неподалік місцевої школи, біля дитячого туалету, пише ТСН.ua.

Інцидент стався на спортивному майданчику місцевої школи. Правоохоронці з’ясували, що того дня жінка була на весіллі у Вашківцях, звідки пішла о четвертій ранку.

Анжела сама поверталася з весілля друзів близько четвертої години ранку. Її друзі стверджують, що під час свята дівчину кілька разів запрошували потанцювати двоє незнайомих хлопців. Ніхто з гостей їх не знав – вочевидь, вони самі прийшли на свято. Анжела відмовлялася від залицянь. Тепер саме цих незнайомців близькі підозрюють у зґвалтуванні дівчини.

 - Це було десь за десять восьма ранку, - розповідає molbuk.ua вашківчанка Галина Глібчук, - я йшла на роботу, а мій шестирічний син до школи. Богдан побачив і сказав: "Мамо, хтось там лежить." Я подумала, що то може бути якийсь пияк. А син каже: "Ні, там хтось маленький" і підійшов ближчи. Ми подивилися і побачили, що то дівчина. Побігли у школу до сторожа і вже з ним повернулися до дівчини, щоби подивитися, чи жива вона. У неї були судоми, дихала через раз. Обличчя було побите до невпізнаваності. Біля неї лежали чобітки. На неї накинули пальто, а руки їй засунули під пальто і застібнули одним гудзиком. Вона ні стогнати вже, бідна, не могла, нічого вже не могла.

Жінка зателефонувала до міліції та швидкої.

"Мешканці Вашківців зателефонували до міліції і повідомили про те, що знайшли непритомну напівроздягнену і побиту дівчину. На місце прибули медики та міліція. Дівчину доправили до Лікарні швидкої допомоги у Чернівцях. Зараз стан постраждалої стабільно тяжкий, вона не може давати свідчень", – зазначив начальник Управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Руслан Домніцак.

Наразі вже встановлено коло осіб, які спілкувалися з дівчиною, – вони дають свідчення.

Про Анжелу відомо, що вона працює в продовольчому магазині та іноді їздить за кордон на заробітки. Жінка одна виховує 4-річного сина Миколку. У той нещасливий вечір дівчина залишила дитину на бабусю.

Вона розлучена, проте проживає зі співмешканцем, якого тоді не було в області.

Знято всі підозри і з колишнього чоловіка. Порушено кримінальне провадження за ст. 152 ч. 4 Кримінального кодексу – "Зґвалтування, що спричинило тяжкі наслідки".

Зараз Анжела в реанімації у Чернівцях з численними травмами голови і спини. Лікарі шоковані, з якою жорстокістю глумилися над жінкою. Кажуть, що до всього Анжелу намагались задушити. Жінка втратила багато крові та зараз знаходиться в комі.

джерело: tvi.ua і ТСН.ua.

1