Воронка розповів, як Осачук відмовився від паркомісць і захистив землі чернівецького парку від дерибану Мазурашу, Продана і Гунька

Воронка розповів, як Осачук відмовився від паркомісць і захистив землі чернівецького парку від дерибану Мазурашу, Продана і Гунька

23.07.2021, 14:23

 У землю чернівецького парку "Жовтневий" закопають 11 мільйонів, щоб вберегти її від дерибану. 

Ділянку, виділену під спорудження флагштока та оглядових майданчиків у Чернівцях на території парку "Жовтневий" у Чернівцях, не зможуть потім забрати у парку. Про це у коментарі  molbuk.ua заявив  директор парку "Жовтневий" Юрій Воронка. 

Досі була вже не одна спроба "віджати" цю площу.

"Ще на початку року група людей не полишала спроб забрати цю частину ділянки з території парку під спортивний комплекс. Нардеп Мазурашу тут знімав відео та розповідав, що це занедбана ділянка парку, тож було би непогано, щоби тут невдовзі з’явився спорткомплекс з офісними приміщеннями. Усе, що там планували зробити, так чи інакше впиралося в капітальне будівництво, що заборонено на території парку. Згадати хоча б ідею з виділенням цієї території під релігійну споруду, що пропонував Василь Продан у 2019 році. Потім активіст Микола Гунько подав петицію щодо облаштування тут американських гірок. Пізніше там з’явилися лучники, які хотіли лукодром, але чомусь із будівництвом та парковкою, що категорично заборонено на території парку. Тобто намагалися під різним соусом, прикриваючись або розвагами, або спортом, цю ділянку вилучити", – розповідає Юрій Воронка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба за землю біля ФОК «Олімпія» для будівництва спорткомплексу, яку публічно веде нардеп Мазурашу, має на меті її дерибан, - думка

У Осачука замовили флагшток і оглядовий майданчик за майже 11 мільйонів гривень

Тому, коли надійшла пропозиція від ОДА про встановлення флагштока, керівництво парку, маючи досвід, спочатку шукало якихось "підводних каменів", каже пан Воронка.

 "з цього проєкту флагштока забрали паркомісця (бо спочатку планували зробити на території парку паркомісця вздовж Воробкевича і вглиб парку вздовж "Олімпії"), ми дали згоду на облаштування флагштока, – пояснює Воронка. - Більше того, ми зверталися до контролюючих органів по всі необхідні погодження. Після цього надійшов лист від Сергія Осачука, щоби передати це все департаменту капітального будівництва ОДА. На той момент проєкт вже пройшов всі погодження. Внести там якісь зміни було неможливо. Після того, як він буде реалізований, його передадуть на баланс парку "Жовтневий". Таким чином ми захистили цю ділянку від відчуження", – додав директор парку.

Він зауважив: іншим чином парк навряд чи побачив би таку суму, адже вже багато років з міського бюджету йому не виділяють жодних коштів.

Нагадаємо, у Чернівцях споруджують  флагшток за 11 мільйонів гривень. Там висітиме Державний Прапор України і буде оглядовий майданчик.

Тендерні документи на проведення будівництва розміщені на сайті Prozorro.

Замовником будівництва виступає департамент капітального будівництва, містобудування та архітектури ОДА.

Передбачено, що в рамках проєкту відбудеться "капітальний ремонт (благоустрій) частини території парку "Жовтневий" на вулиці Воробкевича (поблизу комплексу "Олімпія") з облаштуванням оглядового майданчика і встановленням флагштока Державного Прапора України".

Переможцем визначили фірму "Котигорошко". Це чернівецьке підприємство погодилося збудувати комплекс, який включатиме 50-метровий флагшток та шестиметровий оглядовий майданчик, за 10,7 мільйона гривень.

Ідею встановити в кожній області найбільший Державний Прапор України з нагоди 30-річчя Незалежності озвучив президент Володимир Зеленський.

Очікувана загальна вартість реалізації такого проєкту в усій Україні становитиме 170,7 мільйона гривень.

 

За матеріалами molbuk.ua 

1