Волонтерські команди вогнеборців-добровольців створили у Великокучурівській та Мамаївській ОТГ

Волонтерські команди вогнеборців-добровольців створили у Великокучурівській та Мамаївській ОТГ

10.08.2020, 18:37

У Чернівецькій області триває робота щодо розбудови системи місцевої пожежної охорони у громадах.

Цьогоріч започатковано новий етап в цьому напрямку – створення волонтерських команд вогнеборців-добровольців, - повідомляє https://bukoda.gov.ua/. У рамках проекту «Покращення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України», що фінансується програмою «U-LEAD» з Європою, 24 добровольці мали змогу впродовж травня-червня пройти навчання, щоб отримати необхідні знання з гасіння пожеж та ліквідації наслідків інших ситуацій. Про це повідомляє пресслужба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Навчання були поділені на два етапи. На першому з них заняття для учасників упродовж тижня проводили польські рятувальники, поділившись досвідом організації діяльності добровільних пожежних команд. Опісля слухачів готували фахівці навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Чернівецькій області, прочитавши курс спеціальної підготовки – фахової, домедичної, психологічної та охорони праці. Після завершення обох етапів вогнеборці-добровольці склали залік.

Нині по 12 добровольців поповнили лави пожежно-рятувальних підрозділів Великокучурівської та Мамаївської об’єднаних територіальних громад. Їм вручили посвідчення про проходження спеціальної підготовки та захисний бойовий одяг, котрий у рамках проєкту передали польські колеги.

Залучення добровольців до гасіння пожеж дозволить ефективніше реагувати на небезпечні виклики у межах громад, зробить більш захищеними життя та майно місцевих мешканців від пожеж і різних надзвичайних ситуацій.

1