Воїнам-буковинцям передали в зону АТО штанги та розбірні гантелі

Воїнам-буковинцям передали в зону АТО штанги та розбірні гантелі

18.12.2014, 20:20

Останнім часом спортивні здобутки Буковини знаходяться під пильною увагою громадськості. На щастя, приводів для радощів за наших юних спортсменів вистачає, що свідчить про плідну роботу обласних федерацій багатьох видів спорту. Але спортивні федерації Буковини не забувають ані про звичайних буковинських дітей, ані про захисників Вітчизни, які сьогодні зі зброєю в руках захищають Україну від російського агресора й злочинців-сепаратистів на Сході нашої країни.

Більше того, в цей складний для нашої держави час вони консолідуються і проводять благодійні акції, намагаючись таким чином зробити і свій внесок у розбудову нової, здорової та сильної України. Якраз одній із таких акцій і було присвячено спільну прес-конференцію президентів двох федерацій Чернівецької області – пауерліфтингу та боксу.

Обласні федерації пауерліфтингу й боксу подарували юним спортсменам участь у шоу «Аліса в країні чудес».

Президент Федерації пауерліфтингу Чернівецької області (ФПЧО) Сергій Качмарський разом із президентом Чернівецької обласної федерації боксу (ЧОФБ) Віталієм Беляєвим провели цього тижня благодійну акцію до Дня святого Миколая, надавши можливість десятьом юним перспективним буковинським спортсменам відвідати ексклюзивне лазерно-танцювальне шоу «Аліса в країні чудес», що відбудеться 21 грудня в місті Київ, у приміщенні Палацу Спорту.

Також дітям учасників АТО, які наразі перебувають на Сході, святий Миколай «передав» через президентів федерацій нові футболки та спортивний інвентар, а для воїнів-буковинців АТО з Чернівців «поїдуть» штанги та розбірні гантелі, на які наші оборонці вже давно очікують.

Під час прес-конференції президент ФПЧО Сергій Качмарський нагородив преміями кращих юних представників своєї федерації, що протягом року вибороли на всеукраїнських та міжнародних змаганнях з пауерліфтингу багато нагород і навіть стали рекордсменами України. Це:

 Аліна Цікул (тренер – Володимир Крушельницький) – 2001 р.н., вагова категорія – до 47 кг, чемпіонка України, рекордсмен у тязі штанги від полу (90 кг) та у присіданнях зі штангою (75 кг)

Ростислав Кініщук (тренер – Ігор Ясинецький) – 1999 р.н., вагова категорія – до 53 кг, чемпіон України, рекордсмен у жимі штангт лежачи (67,5 кг)

 Окрім них, Сергій Качмарський виокремив серед вихованців своєї федерації Дмитра Ловчого (1988 р.н.) і Володимира Бинду (1990 р.н.), які виконали у цьому році нормативи МС України, а також Михайла Чайківського (1994 р.н.), що став у 2014 р. КМС України. А кращими тренерами року ФПЧО стали В. Крушельницький, Ю. Чурінов, І. Осинецький та Ю. Циба.

Велика подяка від президента ФПЧО своїм спонсорам і партнерам: будівельній компанії «Ромтісбуд» (директор – Роман Скрипа), меблевій компанії «Аплот» (директор – Микола Ключук) і ПП Аблак Оксані, водночас і членкині ФПЧО.

 Альберт Комарі

1