Водій, який збив на смерть 19-річну студентку в Чернівцях, отримав 6,5 років тюрми

Водій, який збив на смерть 19-річну студентку в Чернівцях, отримав 6,5 років тюрми

24.04.2018, 12:17

Винуватця смертельної ДТП на Проспекті Незалежності в Чернівцях, в результаті якої загинула 19-річна студентка, засуджено до 6,5 років позбавлення волі.

За інформацією прес-служби обласної прокуратури, Шевченківський районний суд м. Чернівці погодився з доводами прокурора-процесуального керівника прокуратури Чернівецької області та визнав винним 39-річного жителя с. Чагор Глибоцького району у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) та ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого ) КК України.

Під час судового розгляду встановлено, що 4 листопада 2017 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, будучи позбавлений права на керування транспортними засобами, керуючи мікроавтобусом марки "Mercedes-Benz Vito" скоїв наїзд на 19-річну дівчину, що переходила проїзну частину дороги в межах пішохідного переходу по проспекту Незалежності в м. Чернівці.

Від отриманих травм дівчина померла на місці автопригоди, а зловмисник втік з місця скоєння злочину та переховувався від слідства до 7 листопада.

За скоєне суд призначив йому покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі.

4 листопада ввечері у Чернівцях водій на авто з єврономерами збив на смерть 19-річну дівчину і втік з місця ДТП.

Правоохоронці упродовж трьох днів розшукували винуватця аварії.

Загибла Катерина Ничипорук була студенткою Буковинського державного медичного університету й  працювала в аптеці фармацевтом. 

Джерело: https://molbuk.ua/

1