ВО 'Свобода' хоче притягнути до відповідальності одного з очільників чернівецької міліції за побиття мітингувальників

ВО "Свобода" хоче притягнути до відповідальності одного з очільників чернівецької міліції за побиття мітингувальників

13.01.2013, 20:52

Сьогодні у Чернівцях працівники органів внутрішніх справ побили протестувальників, які прийшли висловити свою думку щодо приїзду очільника МЗС РФ Сергія Лаврова. Цю інформацію підтвердив УНН народний депутат з фракції ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Був дуже серйозний інцидент в Чернівцях. Він полягав в тому, що працівниками міліції були жорстоко побиті люди, які прийшли на зістріч з народним депутатом України Русланом Зеликом. У зв’язку з тим, що суд заборонив акцію протесту в Чернівцях, то хоча би якось висловити з громадою свою думку було організовано зустріч з депутатом Зеликом", - розповів політик.

Ю.Сиротюк пояснив, що закон про статус народного депутата передбачає таку форму зібрання і відмінити її ніхто не може. "Коли люди прийшли на зустріч з Зеликом, то міліція накинулася на цих людей, було побито кількох протестувальників. Керував цією акцією полковник Столяр", - сказав він.

Політик також зазначив, що "міліція заблокувала народного депутата Зелика, штовхала його, не зважала на його законні вимоги. Коли він вказував на законні вимоги, працівники міліції просто йому відмовляли, штовхали". "Будемо бачити, можливо навіть будемо звертатися, щоб знімати побої", - зазначив Ю.Сиротюк. Парламентарій нагадав, що Руслан Зелик є представником "Свободи" у Чернівецькій області і там його громадська приймальня. І відповідно він діяв у межах закону про статус народного депутат України.

"Сьогодні суд обмежив право на свободу мирних зібрань у Чернівцях, але міліція не мала права бити тих людей, які були на зустрічі з Р.Зеликом. Очевидно ми знаємо ім’я людини, яка давала вказівку … і будемо вимагати про притягнення до кримінальної відповідальності полковника з прізвищем Столяр, який керує громадською безпекою у Чернівецькій області. Відповідно будемо намагатися, щоб ця людина не просто відповідала якимись відписками, а спочатку він має бути усунений від виконання повноважень, а згодом чекаємо, що він поповнить лави Менської колонії", - наголосив Ю.Сиротюк.

Наразі офіційного коментаря від МВС стосовно інциденту немає.

Джерело: УНН

Фото: molbuk.ua 

1