ВО “Батьківщина” звинувачує Петра Порошенка у непатріотизмі

ВО “Батьківщина” звинувачує Петра Порошенка у непатріотизмі

08.10.2018, 14:39

У Чернівцях відбулась прес-конференція першого заступника голови обласної організації ВО “Батьківщина” Василя Мельника.

Тема – «Фальшивий патріотизм влади як ширма для роботи на користь агресора».

На ній було піддано критиці діяльність президента України Петра Порошенка. Більше того, Василь Мельник звинуватив президента у фальшивому патріотизмі, який став ширмою для роботи на користь агресора.

Джерело: https://chas.cv.ua/politics/49886-vo-batkivshhyna-zvynuvachuye-petra-poroshenka-u-nepatriotyzmi.html

1


КОМЕНТАРІ (1)

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
голові Чернівецької обласної ради
І.М. Мунтяну,
який без сорому і совісті брехав буковинцям у передачі Василя Забродського «Майдан»
18 вересня цього року.

Дорогий Іване Миколайовичу!

Ми з Вами давні добрі знайомі. Такі давні, що на момент нашого знайомства окремі депутати облради ще навіть не народилися.
У нашому з Вами віці вже час розбиратися в елементарних речах. Приміром, зрозуміти, що НЕ ІСНУЄ ОКРЕМОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.
У тих, хто стверджує зворотне, або маразм з галюцинаціями, або вони свідомо ідуть на порушення законів України, коли від імені вигаданого суб’єкта права крадуть чуже майно.

Крадіжка, Іване Миколайовичу, це великий гріх. Важко зрозуміти, як може опуститися до крадіжки чужого майна глибоко віруюча людина, яка на кожному кроці демонструє свою побожність.
Проте факт залишається фактом. Користуючись повноваженнями голови Чернівецької обласної ради, Ви санкціонували незаконне заволодіння облрадою земельними ділянками, які є власністю територіальних громад області – конкретної територіальної громади конкретного села, міста, селища.
Низка рішень Чернівецької обласної ради, завірених Ваших підписом, протизаконно вимагає зареєструвати комунальні земельні ділянки у містах і селах Буковини за неіснуючою (повторюю в сотий раз!) територіальною громадою області в особі Чернівецької обласної ради. Тільки у м. Чернівці, за інформацією юридичного відділу міської ради, нараховується більше ста таких незаконно зареєстрованих ділянок. Це стосується також, зокрема, с. Банилів-Підгірний Сторожинецького району, с. Щербинці Новоселицького району, смт Сокиряни тощо.
Дорвавшись у незаконний спосіб до чужого майна, Ви, Іване Миколайовичу, прикриваючись колективним рішенням депутатського корпусу, почали відчужувати, продавати, нарізати, змінювати цільове призначення земельних ділянок, до яких ні Ви, ні обласна рада не має жодного відношення і не має ніякого права ними володіти і розпоряджатися.
В силу закону, власником земельної ділянки комунальної форми власності є територіальна громада того села, селища чи міста, в адміністративних межах якої знаходиться ця ділянка. У тому числі і земельних ділянок, закріплених на правах користування за установами обласного підпорядкування, на яких розташовані будівлі цих установ (обласні медичні та навчальні заклади, пансіонати, санаторії).
Справді, конкретні територіальні громади можуть сформувати за своїм бажанням спільну власність на земельну ділянку. Але тільки у разі, коли домовляться між собою про обмін чи викуп землі одна у одної. І потім, винятково за своїм бажанням, можуть (але зовсім не зобов’язані) призначити обласну раду розпорядником (не власником!) такої спільної земельної ділянки.
Проте в жодному місті, селі чи селищі нашої області ще не було прецеденту формування спільної власності на комунальні земельні ділянки. Тому обласна рада не має ніякого права ними розпоряджатися, а тим більше ними володіти.
У передачі Василя Забродського «Майдан», яка вийшла 18 вересня цього року на «Чернівецькому промені», Ви, пане Мунтяне, продемонстрували і засвідчили своє цілковите незнання законів України. Просто вражає Ваша дивовижна здатність висловлюватись набором слів без логічного зв’язку між ними.
Ви навіть не помітили, як у цій передачі потрапили в інформаційну пастку, хитро на Вас розставлену. Тепер Ви більше не зможете ховатися за спини депутатів облради чи звалювати провину на своїх юристів, як Ви робили це раніше.
Але незнання закону не звільняє від відповідальності за його порушення.
Так само не звільняє від відповідальності і мовчання правоохоронних органів, які зобов’язані стати на захист законодавства держави Україна, прав територіальних громад.
Рано чи пізно, пане Мунтяне, Вам доведеться відповісти за порушення Конституції України, Земельного Кодексу України та інших законів, які Ви нахабно зневажили, кинувши собі під ноги заради задоволення своїх амбіцій та меркантильних інтересів.
Увесь цей час я щиро намагалася у приватних з Вами розмовах, у своїх журналістських статтях уберегти Вас від протиправних кроків.
Мені шкода, що юристи облради (п. Чернушка), голови постійних депутатських комісій (п. Годнюк та п. Усик), працівники управління комунального майна облради (п. Герман) так безчесно поступають з Вами, Іване Миколайовичу.

До речі,  8 жовтня, ми відмічаємо День юриста – професійне свято тих, хто повинен стояти на службі закону, а не на службі у своїх начальників.
Щиро вірю, що юристи Буковини, у першу чергу обласної прокуратури та хваленого юридичного факультету ЧНУ, таки прокинуться від дикого непрофесіоналізму і підтримають своїх колег з Чернівецької міської ради, які стали на захист законів країни та інтересів територіальної громади міста і які за наполяганням мера Чернівців Олексія Каспрука виграли судовий позов проти беззаконня обласної ради, Вами, Іване Миколайовичу, санкціонованого. Вони би, без сумніву, виграли б і наступний судовий позов з вимогою скасувати незаконну реєстрацію землі за облрадою, якби Ваші однопартійці у міськраді (певно таки, не без Вашої згоди) не допомогли Продану та його компанії здійснити «палацовий» заколот і скинути законно обраного мера Чернівців.
На захист інтересів своєї територіальної громади стала і сільрада та сільський голова с. Карапчів Глибоцького району, які не дозволили обласній раді загарбати 10 га комунальної землі під місцевою школою-інтернатом.
Вчинене Вами беззаконня кидає тінь і на поважну політичну силу, яку Ви в області представляєте. Як взагалі Ви збираєтеся дивитися в очі виборцям, маючи в активі численні факти незаконного заволодіння чужим майном?

Правда візьме гору. Щиро сподіваюсь, Іване Миколайовичу, що Ви облишите брехню та беззаконня і підете за правдою.

Брехливі цитати з виступу І.М. Мунтяна на «Майдані» Василя Забродського 18 вересня цього року та відповіді до них у відповідності до букви закону.

1. «Обласна рада представляє територіальну громаду області».

– Ви нахабно брешете, Іване Миколайовичу. Не існує територіальної громади області. Облради представляють інтереси усіх територіальних громад області, а не якоїсь Вами вигаданої громади. Територіальна громада може бути тільки у селі, місті селищі. Такі суто адміністративні утворення як область, район, а також ОТГ, не мають своїх окремих територіальних громад.

2. «З 2013 року змінено Земельний Кодекс, де чітко прописано, що всі комунальні установи повинні оформити за собою право власності тої землі, яка належить до об’єктів спільної власності територіальних громад. От є обласна лікарня. І по новому закону земля під лікарнею також має відноситися до обласної ради».

– Чергова брехня. В силу закону (є таке юридичне формулювання), з 1 січня 2013 року земельні ділянки під комунальними закладами стали також комунальними і відійшли у власність тої територіальної громади, в адміністративних межах якої вони розташовані. (Не плутати адміністративні межі громади з межами населеного пункту – це різні речі!). Земельні ділянки, що перебувають у користуванні обласних лікарень (інших комунальних закладів обласного рівня), відносяться до тої територіальної громади, на території якої вони знаходяться. Розпоряджаються ними органи самоврядування цієї територіальної громади. Облрада не має до цих ділянок ніякого відношення. Реєстрація землі за неіснуючою територіальною громадою області в особі облради є порушенням законодавства держави Україна.

3. «Хай Чернівці звернуться до нас з проханням передати їм землю під обласними лікарнями, і якщо депутати і комісії облради приймуть таке рішення, ми передамо їх на баланс місту. З балансу на баланс».

– Забудьте, Іване Миколайовичу, свої бізнесові замашки на посаді голови обласної ради.
Передача з балансу на баланс – це суто бухгалтерська операція. Вона не визначає суб’єкта і форму власності нерухомого майна. А очолювана Вами обласна рада не має жодного відношення до комунальної землі, про що йшлося вище. Саме за Вашої каденції розпочалося масове незаконне обкрадання територіальних громад і земельні афери в усіх районах області, окрім Путильського, де облрада не має свого майна. Там земельні ділянки під установами районного підпорядкування безкарно роздерибанила Путильська районна рада за відомою Вам, Іване Миколайовичу, схемою: незаконна реєстрація будівель обласних та районних установ в БТІ та у Державному реєстрі речових прав за неіснуючою громадою області та неіснуючою громадою району, відтак – незаконна реєстрація земельних ділянок ще й у Державному земельному кадастрі, ухвалення рішень з відчуження землі потрібним людям.

4. «Місцева громада с. Карапчів Глибоцького району звернулася до обласної ради щодо перепогодження меж, щоб відрізати їм частину землі від 10 гектарів під школою-інтернатом обласного рівня».

– Насправді місцева громада села Карапчів ухвалила через свою сільську раду рішення посвідчити право власності на земельну ділянку у 10 га за законним власником – територіальною громадою села в особі її сільської ради. Сьогодні на моє питання: «Що відбувається із комунальною землею у Карапчеві?», – Ваш так званий юрист Степан Іванович Чернушка відповідає: «Депутати домовляються між собою, як і кому нарізати тих 10 гектарів під школою-інтернатом».
Іване Миколайовичу! Земельні питання у цивілізованих країнах вирішуються за законом, а не за домовленостями! Дуже прикро, що у цій черговій земельній афері, яку Ви намагаєтесь прокрутити з Карапчевом, бере найактивнішу участь народний депутат Георгій Тіміш.

Поверніть, Іване Миколайовичу, землю територіальним громадам у відповідності до вимог закону – поверніть собі достойне ім’я!

З надією на розуміння
Світлана Ісаченко, журналіст,
м. Чернівці.

avatar

Журналіст

10 жовтня 2018 17:07