Власенко сподівається, що  Мунтян ініціює зміни національного законодавства з питань децентралізації

Власенко сподівається, що Мунтян ініціює зміни національного законодавства з питань децентралізації

30.05.2017, 17:52

Про це під час прес-конференції у Чернівцях заявив народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

Про це повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua 

- Нині законодавство, на жаль,  рухається у напрямку передачі частини повноважень по формуванню об'єднаних територіальних громад від органів місцевого самоврядування, зокрема, від обласних рад до державних адміністрацій і Каібнету Міністрів України, як найвищого органу в системі органів виконавчої влади, - сказав Сергій Власенко. -   У нас є домовленість і розуміння, що на найближчій сесії Чернівецька обласна рада розгляне низку питань, пов'язаних із  законодавчими змінами законодавства, яке регламентує порядок створення об'єднаних територіальних громад, затвердження перспективних планів тощо. За наслідками цього розгляду буде відповідне звернення до Верховної Ради України, яке може послужити початком певних законодавчих змін. 

- Наша політична сила відстоює принцип добровільності об'єднання територіальних громад. Під час ухвалення відповідного закону ми пропонували повністю відмовитися від перспективних планів, а покладатися тільки на принцип добровільності.  На жаль, нас не підтримала Верховна Рада. Тепер перспективні плани часто використовують як механізм примусу до об'єднання, а з іншого боку - цей механізм дозволяє не допустити якісь не зовсім цікаві громади до об'єднання з тими громадами, які становлять більший інтерес для тих чи інших політичних сил. 

1