Власенко обіцяє, що парламент розгляне питання перевиборів у Чернівцях під час роботи дев’ятої сесії

Власенко обіцяє, що парламент розгляне питання перевиборів у Чернівцях під час роботи дев’ятої сесії

03.09.2018, 16:11

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України розгляне питання щодо призначення дострокових виборів Чернівецької міськради під час роботи дев’ятої сесії ВРУ восьмого скликання.

Про це йдеться у відповіді нардепа, голови Комітету Сергія Власенка на електронну петицію громадянки Віолетти Галутіної. 

У документі зазначається, що наразі на розгляді Комітету перебувають клопотання міського голови Чернівців Олексія Каспрука про призначення дострокових виборів Чернівецької міськради, клопотання голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука про призначення дострокових виборів міськради і міського голови, а також клопотання Чернівецької міської ради про призначення дострокових виборів Чернівецького міського голови у зв’язку з достроковим припиненням повноважень мера Олексія Каспрука.

Власенко обіцяє, що парламент у новому сезоні розгляне питання перевиборів у Чернівцях

Також повідомляється, що у Верховній Раді були зареєстровані два проекти постанов щодо перевиборів у Чернівцях - авторства Миколи Федорука й Максима Бурбака, а також Сергія Лещенка.

Нагадаємо, народний депутат України Максим Бурбак закликав голову Верховної Ради України Андрія Парубія розглянути питання про призначення позачергових виборів міського голови та міської ради у Чернівцях.

Зокрема, сьогодні, 3 вересня,  на засіданні Погоджувальної ради депутат вручив Парубію частину звернень від мешканців Чернівців із вимогою розглянути постанову про перевибори.



"Вчергове звертаюсь до вас щодо ситуації, яка склалася у стінах Чернівецької міської ради. Вже рік я наголошую на тому, що планується реванш колишніх регіоналів з банди Януковича, Фірташа, Борисова. Наприкінці липня це сталося - у незаконний спосіб "запроданці" усунули від виконання обов’язків чинного міського голову Олексія Каспрука", - сказав Бурбак.

"Гадаю, тепер Верховна Рада повинна зробити все, щоб зупинити ці пошуки, бо це може стартувати по всіх органах місцевого самоврядування по всій Україні", - додав нардеп.

Він нагадав, що ще рік тому Бурбак з нардепом Федоруком зареєстрували постанову щодо призначення позачергових виборів Чернівецької міської ради у зв’язку з незаконними рішеннями. 

"Тепер ініціативні групи збирають по Чернівцях до вас звернення. Це мала частина. Вони вимагають розгляду цього питання і призначити позачергові вибори і Чернівецького міського голови, і Чернівецької міської ради", - сказав депутат.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

А Зарайський із Букінфо дуже сумує і страждає від того, що не парламент, а лише комітет парламенту буде розглядати щось... І не питання виборів в Чернівцях, а лише питання розгляду петиції, яку організував бурбака про каспруку.

avatar

Юрій

04 вересня 2018 08:23