Владі не вдасться зірвати мітинг «Україна проти Януковича» 3 грудня на Михайлівській площі – Арсеній Яценюк

Владі не вдасться зірвати мітинг «Україна проти Януковича» 3 грудня на Михайлівській площі – Арсеній Яценюк

02.12.2011, 20:29

1 мільйон 130 тисяч 941 підпис зібраний під час всеукраїнської акції «Україна проти Януковича!», організованої партією «Фронт Змін», станом на ранок 2 грудня. Про це повідомив журналістам лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк на брифінгу напередодні загальнонаціонального мітингу, який відбудеться 3 грудня на Михайлівській площі.

Близько 900 тисяч підписів, складені в коробки у прес-центрі центрального офісу «Фронту Змін», Арсеній Яценюк продемонстрував журналістам під час брифінгу. Вони мали можливість провести журналістську експертизу підписів.

«Ви можете відкрити будь-яку коробку й побачити, що це підписи справжніх людей», – сказав Арсеній Яценюк.



Він повідомив, що багато громадян залишали також номер своїх телефонів та адреси, «демонструючи тим самим, що вони готові активно боротися за свої права і свободу, вони готові активно боротися за себе, за своє майбутнє і за свою країну».

Арсеній Яценюк повідомив, що влада намагалася перешкоджати проведенню акції «Україна проти Януковича» - активістів заарештовували, суди забороняли ставити намети акції, людей залякували і тиснули на них. Так само влада намагається тепер перешкодити проведенню мітингу на Михайлівській площі. «Люди їдуть з усіх областей України. І у нас є серйозні складнощі з тим, що не випускають автомобілі, в низці областей є вказівки органів внутрішніх справ щодо зупинки автотранспортних засобів, які везтимуть людей у Київ цього дня», – зауважив він.

Лідер «Фронту Змін» заявив, що владі не вдасться залякати людей і зірвати мітинг. «Ми вимагаємо, щоб влада не чинила перешкод для мільйонів людей, які підписали листівки. І в суботу на Михайлівській площі цей мітинг буде проведено. Владі не вдасться зупинити цей процес», - заявив він, додавши, що в областях, де не дають автобуси, люди дістаються до Києва власними авто.

Арсеній Яценюк не виключив, що акція на Михайлівській площі може бути заборонена судом напередодні й навіть 3 листопада зранку. «Але якщо вони заборонять проведення цієї акції, це означає, що вони заборонять ЄВРО- 2012 в Україні, саміт Україна–ЄС, парафування Угоди з ЄС про асоціацію, це означає, що вони заборонять собі в’їзд в країни-члени ЄС і не тільки ЄС», – підкреслив він.

«Понад мільйон людей не побоялися прийти і підписатися під листівкою «Україна проти Януковича». Ми переконані, що й мітинг в суботу на Михайлівській площі відбудеться», – заявив Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» нагадав, що Михайлівська площа розташована між готелями «Інтерконтиненталь» і «Хайят», де розмістилися представники УЄФА, які приїхали на жеребкування ЄВРО-2012. Лідер «Фронту Змін» розраховує на те, що в присутності представників УЄФА влада не зважиться розганяти мітинг «Україна проти Януковича».

«Норми Конституції є нормами прямої дії, і там чітко вказано право громадянина на вільні збори, і ніхто нас не зупинить, ніякий суд, ніяка міліція, ніяка виконавча служба і ніяка адміністрація президента. Я хочу подивитися, як вони будуть завтра десять тисяч людей зупиняти», - попередив він.