Біля будинку губернатора дорогу почистили тільки після втручання журналістів

Біля будинку губернатора дорогу почистили тільки після втручання журналістів

14.12.2012, 22:21

Як повідомляє територіальне управління МНС України в Чернівецькій області, минулої доби для забезпечення утримання доріг в належному стані було залучено 94 одиниці техніки та 162 працівники. Зокрема, від облавтодору 127 людей та 69 одиниць техніки, від комунального підприємства МіськШЕП 26 людей та 21 одиниця техніки та від територіального управління МНС України в Чернівецькій області 4 одиниці техніки та 9 чоловік особового складу. Зокрема, підрозділи МНС надали допомогу у буксируванні 15 вантажних автомобілів у селі Атаки Хотинського району та 7 вантажівок у селі Остриця на Герцаївщині. Усього протягом 9-13 грудня для надання допомоги від територіального управління МНС України у Чернівецькій області залучалися 36 одиниць техніки та 99 чоловік особового складу.

У Чернівцях чиновники звітують про прибирання від снігу доріг на околицях. Зокрема, і вулиці Курильської в районі Роша, на якій проживає голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, керівник профспілки працівників ЖКГ і сфери послуг Микола Попадюк та інші місцеві чиновники.

Мешканці вулиці Курильської кажуть, що від початку снігопадів бачили лише одну машину, котра прибирала цю дорогу, повідомляє кореспондент molbuk.ua

- Лише один раз їхала машина, прибирала нашу вулицю, - каже чернівчанин Ярослав, котрий проживає на початку вулиці. - Позавчора їхала. Нас рятує те, що неподалік знаходяться міліцейські гаражі, тому тут вони змушені прибирати сніг. В суботу на нашій вулиці його було десь 30-40 сантиметрів.

Не прибрали і провулок Курильський, на якому проживає губернатор Михайло Папієв із сім’єю. Узбіччя цієї дороги – в кучугурах. Навіть під самою брамою губернатора сніг не розчищений.

Сусіди губернатора кажуть, що ніхто цю дорогу не прибирав.

- Ніде не прибрано по всій Роші, - каже мешканка провулку Курильського, котра проживає по сусідству з Папієвим. – Машини трохи утоптали тут сніг – ось і все наше прибирання. Хто автомобілем їде – тому добре. А пішки тут ходити тяжко. До Папієва я не ходила просити, аби дав команду, щоби дорогу прочистили. Мене туди ніхто не пустить. Але люди тут дуже обурені через те, що ніхто не прибирає сніг. Тим більше, він тут поруч проживає. Міг би що-небудь зробити.

Провулок Курильський у Чернівцях, на якому проживає голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, таки розчистили увечері 14 грудня після того, як molbuk.ua написав, що дорога до помешканння губернатора не чищена.

Як передає кореспондент molbuk.ua, дорога на провулку Курильському уже розчищена від снігу.

Щоправда, грейдер розчистив шлях лише на одному провулку в цьому районі – тому, котрий веде до помешкання Папієва.

"Учора ввечері пустили грейдер по нашій вулиці. Тепер цим провулком уже можна спокійно ходити. Раніше не міг вийти на вулицю – було по коліна снігу", - розповів журналісту molbuk.ua сусід губернатора.

"Грейдер їхав нашою вулицею учора ввечері та сьогодні вранці, - каже мешканка вулиці Курильської, котра вигулювала собаку. – Можливо, у місті погано прибирають сніг, але тут уже все добре".

Нагадаємо, що у Чернівцях понад 1000 вулиць та провулків. Серед них нечищениними залишаються так звані об’їзні вулиці у центрі міста - Шептицького, Лесі Українки. Там машини рухаються у снігових коліях вже тиждень.

За повідомленням Георгія Галиця на черговому засіданні обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області, погодні умови сьогодні і завтра дозволяють виконувати снігоочисні роботи, але з суботи на неділю знову очікується, за прогнозами синоптиків, погіршення погоди. «Нас очікує знову снігопад, причому мокрий сніг з хуртовинами, відтак – відлига. Це ускладнить ситуацію, зокрема на автошляхах краю, тому необхідна концентрація зусиль усіх служб і чітка кооординація їх дій у цих умовах. Режим роботи залишається таким, як і зараз – цілодобове чергування членів штабу і робота служб МНС, дорожників і комунальників», - підкреслив Георгій Галиць.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цим журналістам не догодиш. Не прибирають біля будинку губернатора - погано, було би прибрано - ще гірше:-)

avatar

Чернівчанка

14 грудня 2012 19:29