Влада тиждень ховалася від Панчишина

Влада тиждень ховалася від Панчишина

25.04.2012, 20:31

Міська рада Новодністровська подала касаційну скаргу на рішення Вінницького адміністративного апеляційного суду, яким було визнано незаконним рішення сесії міськради про усунення міського голови Руслана Панчишина. Про це порталу «Чернівці. Коментарі» повідомив голова обласної організації партії «Фронт Змін», депутат обласної ради Максим Бурбак.

«На те, щоб подати касаційну скаргу, владі знадобилося аж вісім днів, - прокоментував ситуацію порталу «Чернівці. Коментарі» Максим Бурбак. - У цей час – з 12 квітня, коли рішення Вінницького апеляційного суду набрало законної сили і до 20 квітня – коли скаргу взяв до розгляду Вищий адміністративний суд України, Панчишин, згідно закону, повинен був приступити до виконання своїх службових обов`язків, отримати від секретаря печатку, та зрештою – працювати в своєму кабінеті».

Однак, за словами політика, і місцева, і обласна влада готові навіть були «Новодністровськ напризволяще кинути, лиш би не виконувати рішення суду».

«Чому сховався Папієв? Жодного коментаря не було! - наголосив голова «Фронту Змін». - Будучи в Новодністровську, він не прийшов в мерію, не сказав людям: «Не переживайте, йдуть законні процедури, а поки буде керувати Лучак. Печатка в нього. Місцеве самоврядування в місті Новодністровськ живе». Чому він як голова ОДА не звернувся до Вінницького суду з проханням видати йому копію рішення, щоб зняти напругу в місті, а не чекати, доки цю копію рішення оприлюднить Панчишин?» – наголосив Бурбак.

За його словами, влада просто уникла відповідальності.

«Простіше було сховатися. Секретар міськради Лучак теж зник – аж потім виявилося, що у нього нібито був лікарняний. Так, заступник міського голови Болдишев був на місці. Але і він не міг достеменно сказати, хто керує в місті, що він робить і коли то буде, - розповів політик. - Зате Георгій Костянтинович Галиць аж двічі на сайті ОДА коментував цю ситуацію - брав на себе удар. Тобто, доки вся увага ЗМІ і громадськості була прикута на ньому, вони вирішували, що ж робити з Панчинишим.

Як наголосив Максим Бурбак, те, що місто через такі дії 8 днів було фактично паралізоване, показує справжнє ставлення нинішньої влади до Новодністровська та його громади.

«Поза всім, «Фронт Змін» і надалі відстоюватиме інтереси громад Новодністровськ, Чернівці, Нетішин та інших міст, де розвивається сценарій нищення місцевого самоврядування, заявив голова обласної партійної організації. - Хоча, чітко усвідомлюючи «незалежність» нашої судової системи, розу зуміємо, що процес цей буде тривалим».

«Чернівці. Коментарі»

1