Влада спробує відмінити сесію Чернівецької обласної ради

Влада спробує відмінити сесію Чернівецької обласної ради

22.05.2012, 15:42

За наявною у ЗМІ інформацією, сьогодні, у вівторок, 22 травня, колегія Чернівецької обласної ради спробує відмінити засідання сесії ради. Офіційна причина - участь керівництва області і членів Партії регіонів у засіданні Ради регіонів. Колегія обласної ради відбудеться сьогодні о 16.00. 10-а сесія обласної ради VІ скликання, нагадаємо, мала відбутися у четвер, 24 травня 2012 року о 10-й годині в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м. Чернівці, вул. Грушевського,1). До розгляду на черговій сесії обласної ради колегія вже рекомендувала 76 питань.

Остання колегія, де було затверджено орієнтовний порядок денний сесії, відмовилася внести до нього кілька питань, які пропонували депутати опозиційних фракцій. Головував на колегії голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайнічеру. Хоча питання про його введення до неї чергова сесія обласної ради ще тільки планує розглянути. Питання значиться під 71-м порядковим номером в проекті порядку денного сесії. Тож голова облради був присутнім на колегії як такий собі "безбілетний заєць".

Лідер буковинських "фронтовиків" Максим Бурбак переконаний, що ніж набивати порядок денний кількома десятками питань, краще частіше проводити сесії. Натомість влада тягне наскільки це можливо, а сесії якщо й скликає, то тільки за крайньої необхідності, коли треба переділити бюджетні кошти або протягнути якесь кадрове рішення. Що стало приводом для відтермінування сесії цього разу стане зрозуміло після засідання колегії.

1