Влада на Буковині фактично зізналася у своїй причетності до відставки мера Сторожинця

Влада на Буковині фактично зізналася у своїй причетності до відставки мера Сторожинця

18.09.2012, 23:55

Заява регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина»

 Реакція влади на ситуацію, яка склалася навколо міського голови райцентру Сторожинець,  цілковито підтверджує попередні здогади: відставка мера міста пов’язана не з боротьбою влади і опозиції, а лише розборками всередині влади.

 Нагадаємо, 10 вересня міський голова Сторожинця Микола Карлійчук оголосив про свою відставку, звинувативши у ній як опозицію, так і владу. Ще тоді Об’єднана опозиція «ВО Батьківщина» заявила про те, що «ситуація навколо мера Сторожинця – це не боротьба влади і опозиції, як намагаються це подати провладні політичні сили. Це боротьба всередині влади, між так званими «первинними» і «вторинними регіоналами». І дуже прикро, що місто і його голова стали заручниками цієї гризні».

 Такі висновки були викликані як знанням закулісних подробиць ситуації, так і очевидними речами. Насамперед – тим, що влада повелася, як той злодій, який першим найголосніше кричить «Тримай злодія!» Влада одразу звинуватила у відставці Карлійчука опозицію – цілком надумано і безпідставно.

 Наступним підтвердженням причетності влади до відставки Миколи Карлійчука став позов до суду від кандидата в народні депутати від ПР Матвія Куцака до депутатів обласної ради від Об’єднаної опозиції Максима Бурбака і Івана Мунтяна, які на зборах громади Сторожинця спілкувалися з городянами. Партія регіонів намагалася звинуватити опозицію в незаконній агітації.

 17 вересня Чернівецький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата у народні депутати України від  Партії регіонів Матвія Куцака до  Максима Бурбака та Івана Мунтяна.

 Відволікання уваги громади від реальної проблеми нищення місцевого самоврядування в краї на безпідставні звинувачення опозиції – це технологія, яку влада використовує постійно. Але справжні проблеми владі не приховати. І їх не позбутися методами передвиборчих технологій.  Доцільніше позбутися такої влади.

 Прес-центр регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина»

1