У Новодністровську громада реалізує те, що не вдається в Чернівцях?

У Новодністровську громада реалізує те, що не вдається в Чернівцях?

03.09.2011, 20:20

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв зустрівся з депутатами Новодністровської міської ради на їхнє прохання, - повідомила прес-служба ОДА. Представники депутатського корпусу міста висловили керівнику крайової виконавчої влади Буковини своє занепокоєння ситуацією, яка складається в Новодністровську. Зокрема, за їх словами, міський голова Руслан Панчишин не переймається наболілими проблемами жителів Новодністровська, нехтує думкою депутатів і територіальної громади і лише “грається в велику політику”.  

При цьому, собі в “помічники” постійно бере депутатів обласної ради від “Фронту змін” – але не для того, щоб вони сприяли вирішенню проблем новодністровців, а для, скажімо, власного захисту на сесії міської ради від депутатів цієї ж ради, які неодноразово ставлять питання про припинення повноважень п. Панчишина за численні прорахунки в роботі і невміння консолідувати депутатський корпус міста задля вирішення соціально-економічних, житлово-комунальних та інших питань. Так, як повідомили голові облдержадміністрації новодністровські депутати, в місті “критична ситуація з наповненням і виконанням бюджету, катастрофічно зростає безробіття, тут взагалі відсутня програма розвитку міста, натомість мера Новодністровська ці питання мало хвилюють і займається він хіба що постійним інтриганством”.


Михайло Папієв, вислухавши депутатів Новодністровської міської ради, відзначив, що “на Буковині на всіх рівнях, в усіх гілках влади буде забезпечено дотримання Конституції і Законів України, і кожен посадовець, у тому числі органів місцевого самоврядування, неухильно виконуватиме їх”. За словами голови облдержадміністрації, політикою хай займаються політики, а мери міст мають виконувати рішення своїх рад і забезпечувати соціально-економічний розвиток міст, перейматися проблемами мешканців цих міст. “Мною як представником державної влади в регіоні будуть вживатися всі передбачені законодавством заходи, щоб на Буковині, і у Новодністровську у тому числі, так і було”, – констатував Михайло Папієв.

Голова Чернівецької облорганізації "Фронт Змін" Максим Бурбак прокоментув ситуацію навколо міського  голови Новодністровська: "Я був там особисто, повне безкультур'я депутатського корпусу з провладної більшості разом з сателітами(буковинськими НУНС, БЮТ, СДПУ(о)). Мешканці Новодністровська, які були пристуні під час сесії у залі, обурені "толерантною" поведінкою обранців. Запропонував їм останній конституційний хід - референдум щодо дострокового розпуску ради. Горлопани одразу замовкли, а потім запросили мене для налогодження співпраці з мером. Але процес пішов. Референдуму у Новодністровську бути,а мер міста (на відміну від в.о. в Чернівцях) підпише всі надані для цього громадою необхідні документи. Ось ОДА і запереживала".

На нещодавній сесії Новодністровської міської ради, нагадаємо, провладна більшість ради намагалася достроково усунути з посади законно обраного міського голову, так само, як кілька місяців тому у Чернівцях.  Реалізувати "чернівецький сценарій" владі завадила відсутність лише одного голосу. Засідання сесії, мало не вперше за всю історію новодністровського самоврядування, проходило не на режимному об'єкті Дністровської ГАЕС, куди громадян пускають по перепустках, а в місці куди могли прийти виборці. Чим деякі з них і скористалися. Побачене  їх шокувало.



КОМЕНТАРІ (1)

«Після засідання постійних депутатських комісій за участю всіх голів, напередодні сесії, я прийняла рішення про припинення свого перебування на посаді секретаря міської ради за власним бажанням. Моя позиція зумовлена політичною ситуацією, яка склалася у місті. Погоджуючись на цю посаду на прохання більшості депутатів як міської ради, так і депутатів обласної ради від Новодністровська, я хотіла працювати, а не займатись інтриганством. Багато мешканців міста знають моє ставлення до роботи, обираючи мене 6 разів депутатом міської ради та обласної ради. За 35 років роботи на різних посадах я внесла свою частку в розбудову нашого міста: це і зведення школи № 3, яку вuходила, починаючи з фундаменту; гімназія, створенням якої займалась навіть під час відпустки. Саме мені як начальнику відділу освіти довелося відновлювати разом з усіма освітянами роботу табору «Лісова казка», і якби цей заклад з «легкої» руки одного із голів не було забрано від освіти, він би працював для наших дітей і донині. Я добросовісно відпрацювала на своїх посадах. Звісно ж, як і всі люди, в чомусь я помилялася, проте на конструктивну критику, підказку та допомогу я завжди реагую адекватно.

Мені нема чого соромитись перед новодністровською громадою, я не злочинець і не привласнила собі чи своїй сім’ї жодного майна шляхом махінацій. Я завжди вболівала і вболіваю за долю міста, діяла в його інтересах і працювала на імідж Новодністровська. У запеклій боротьбі за посаду міського голови я не хочу, щоб мене принижували та витирали об мене ноги деякі невиховані депутати, оскільки це протистояння робиться з мовчазної згоди кількох осіб, яких я все життя поважала і ніколи не подумала б, що вони можуть так вчинити. Але хай це буде на їхній совісті, суддя в нас один.

Після того, як я не проголосувала за недовіру міському голові (бачте, посміла мати свою думку), наступного ж дня почалося вишукування помилок у моїй роботі. Я не можу допустити хамського ставлення до себе, коли на засіданні сесії один із депутатів кричав у мою адресу: «Пишіть заяву і йдіть к чортовій матері!». Це рівень культури і виховання? Працювати далі і виховувати людей, які вже перейшли межу мудрості, я не маю наміру. Нещодавні події показали, що кроків до порозуміння, співпраці, виважених дій не буде, тому я не бажаю брати участь у цих політичних інтригах, які насправді можуть призвести до кризи влади, а далі — до процедури розформування органу місцевого самоврядування і підпорядкування адміністрації.

Я прошу вибачення за своє рішення у депутатів, які хочуть бачити мене на цій посаді, у працівників міської ради, міського голови (яких, до речі, один із депутатів обізвав баранами), але мені дороге моє ім’я, гідність, сім’я. Це ті цінності, заради яких я живу. Нормальній людині властиво забувати погане, пам’ятати хороше, прагнути кращого. І саме з такою філософією я залишаю посаду, щоб не вносити напруження в депутатський корпус щодо ініціативи деяких депутатів у плані мого дострокового припинення повноважень.»

avatar

Заява секретаря міської ради Надії Березніченко про складення нею повноважень

03 вересня 2011 14:59